|

Ödüllü yazar Wiesel'e saldırı

Nobel Barış ödülü sahibi Amerikalı yazar Elie Wiesel'e, geçen hafta ABD'nin San Francisco kentindeki bir otelde Yahudi karşıtı bir kişi tarafından saldırı düzenlenmek istendi.

Aa
00:00 - 10/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 11:31 - 10/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Ödüllü yazar  Wiesel'e saldırı
Ödüllü yazar Wiesel'e saldırı

The San Francisco Chronicle gazetesinde polis kaynaklarına dayanılarak verilen haberde, bir uluslararası konferansa katılmak üzere Hotel Argent'ta bulunan yazar asansördeyken birinin kendisinden mülakat istediği belirtildi.

Elie Wiesel'in otel lobisinde mülakat vermeyi kabul ettiği, ancak bu kişinin yazarın odasına gitmek için ısrar ettiği, asansörü 6. katta durdurduğu, asansörden zorla çıkardığı yazarı bir odaya sokmaya çalıştığı belirtilen haberde, yazarın bağırması üzerine saldırganın kaçtığı kaydedildi.

Saldırı girişiminden yara almadan kurtulan Wiesel'in konferansa katılmaktan vazgeçtiği ve polis eşliğinde havaalanına götürüldüğü de ifade edildi.

Öte yandan Yahudi karşıtı radikal bir internet sitesinde kendini Eric Hunt olarak tanıtan bir kişinin isim vermeden Wiesel'e saldırı girişimini anlatması üzerine, girişimin sorumlusunun bu kişi olduğu düşünülüyor.

1928 doğumlu Elie Wiesel, Nazi ölüm kamplarından kurtulmuş ve eserlerini Yahudi soykırımına adamıştı.

Wiesel'in adı, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları yüzünden zor duruma düşen İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'ın yerine cumhurbaşkanı olarak geçmişti.


17 yıl önce