|

OECD Türkiye''ye davetinde ısrarcı

Zenginler Kulübü olarak bilinen OECD DAC, resmi kalkınma yardımları rekor seviyeye çıkan Türkiye''ye yönelik üyelik davetini yineledi.

Aynur Ekiz
00:00 - 10/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:45 - 9/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
OECD Türkiye''ye davetinde ısrarcı
OECD Türkiye''ye davetinde ısrarcı

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD DAC) Başkanı Eric Solheim, Türkiye ziyareti kapsamında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile biraraya geldi. Solheim, Türkiye''nin DAC''a üye olması için Bozdağ''ı ikna etmeye çalıştı. Türkiye''nin DAC''a neden üye olmasını istediklerini anlatan Solheim, ''Özellikle son dönemde Türkiye önemli gelişmeler kaydetti. Afrika ve özellikle Somali''deki yardımlarınız dikkat çekiyor. Türkiye, dünyanın her yerinde etkin güç. DAC''a üye olmanızı ve parçamız olmanızı çok istiyoruz'' diye konuştu.

Solheim''in Türkiye''nin Somali''de yaptıklarını takdirle karşıladıklarını belirterek,''İlk seçildiğimde Somali''ye gitmek istedim. Bana ''Somali güvenli değil, sakın gitmeyin'' dediler. Ben de onlara ''Türkiye''nin Başbakanı Erdoğan neredeyse bütün bakanlarını alarak Somali''yi ziyaret etti'' cevabını verdim. Bu konularda çok cesursunuz. Somali''de yaptıklarınız diğer DAC üyesi ülkelere örnek olabilir'' dedi.

Görüşmede Solheim''e teşekkür ederek DAC üyeliği teklifinin değerlendirileceğini belirten Bekir Bozdağ, ''Türkiye''nin insani yardımları artarak devam edecektir'' dedi.


11 yıl önce