|

"Ohi günü" kutlandı

Yunanistan'da, 28 Ekim, ülkenin İkinci Dünya Savaşı'nda İtalyan notasına "hayır" (ohi) dediği gün olan "Ohi günü" başkent Atina ve ülkenin diğer kentlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında kutlandı.

Aa
00:00 - 28/10/2014 Salı
Güncelleme: 14:35 - 28/10/2014 Salı
Yeni Şafak
"Ohi günü" kutlandı
"Ohi günü" kutlandı

Kutlama merkezlerinden biri olan Selanik'te yapılan askeri resmi geçit törenine Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas'ın yanı sıra Makedonya ve Trakya Bakanı Yorgos Orfanos, Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, kilise temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Papulyas tören sonunda yaptığı açıklamada, ülkedeki ekonomik krize değinerek "Kriz bizi yenemez. Birlik ve beraberlik içinde krizin üstesinden geleceğiz" diye konuştu. Papulyas, Yunan halkının çok zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek "Bugün, Yunan halkı, her türlü zorluğun üstesinden gelebilir mesajı gönderdi" ifadelerini kullandı.

Atina'daki kutlamalarda ise askeri geçit töreni yapılmazken, ilk ve ortaokul öğrencileri Sindagma Meydanı'nda bayramı kutladı. Ayrıca, tören sırasında bir grup öğretmen, kamuda işten çıkarmaları protesto etti.

Yunanistan'da, 28 Ekim günü, ülkenin İkinci Dünya Savaşı'nda İtalyan notasına "hayır" (ohi) dediği gün olarak kutlanıyor.

10 yıl önce