|

Okyanusa düşen uçağın enkazına ulaşıldı

Kayıp Air France uçağın parçalarına Brezilya'nın 650 km açığında raslandı.

Yeni Şafak
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 15:30 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Okyanusa düşen uçağın enkazına ulaşıldı
Okyanusa düşen uçağın enkazına ulaşıldı

Fransız Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro açıklarında kaybolmuştu.


Uçağın enkazı bugün tespit edildi. Brezilya'nın 650 km açığında uçağın parçalarına raslandı.



Brezilya hava kuvvetleri, içindeki 228 kişiyle Atlantik Okyanusu'na düşen Air France yolcu uçağının enkazına ait olduğu sanılan parçalar buldu.

Brezilya sahillerinin yüzlerce kilometre açıklarında uçak koltuklarıyla uçak yakıtı olduğu tahmin edilen petrol ve gazyağı izleri bulundu.

Hava Kuvvetleri sözcüsü Jorge Amaral, Paris'e gitmek üzere Rio de Janerio'dan havalanan uçağın geçiş güzergahında uçaklarla yapılan aramalarda aynı zamanda bazı metal malzemeler ve enkaz parçaları görüldüğünü bildirdi.


Enkazın, Brezilya'nın Fernando de Noronha takımadalarının 390 mil (650 kilometre) kuzeydoğusunda bulunduğu kaydedildi.

Airbus A330 uçağının dün Türkiye saatiyle 12.00 civarında Paris'te olması gerekiyordu.


Air France havayolu şirketine ait Airbus A330-200 uçağıyla radar bağlantısı, dün Türkiye saatiyle 08.00 civarında kopmuştu. Uçaktan herhangi bir tehlike sinyali gelmediği bildirildi.

TAM pilotu, su üzerinde "Turuncu renkler" gördüğünü ifade etmiş, bunun düşen uçağın enkazındaki yangın olabileceğini ifade edilmişti.

Uçakta 228 kişi bulunuyordu.



KAYBOLAN FRANSIZ UÇAĞINDA YAKINLARI BULUNANLAR ŞOKTA

Atlantik üzerinde kaybolan Airbus A330 tipi yolcu uçağında bulunanların yakınları, havalimanında yolcuları karşılamak için beklerken acı haberle büyük şok yaşadı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro havalimanından kalkan Fransa ulusal hava yolu şirketi Air France'a ait uçağın, Paris Charles de Gaule havalimanına yerel saat ile 11.00 dolayında inmesi beklenirken, uçağın kaybolduğunun açıklanması üzerine, uçaktaki yakınlarını karşılamaya gelenler şoke oldular.

Fransa Ulaştırma Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı'nın devreye girmesi üzerine Charles de Gaule havalimanında kriz masası oluşturuldu. Yolcu yakınlarının bilgi edinmek amacıyla geldikleri havalimanına ayrıca psikolojik destek vermek üzere psikolog ve doktorların görevlendirildiği görüldü.

Fransa'da resmi tatil olması üzerine kaybolan uçakta yakınları bulunanların bilgi almakta zorlandıkları açıklanırken, Fransa Dışişleri Bakanlığı acilen kriz masası oluşturarak, yolcu yakınları için bilgi alabilecekleri ücretsiz aranabilen bir telefon numarası yayınladı.

Paris'teki Charles de Gaul havalimanına gelen Fransa Ulaştırma Bakanı Dominique Bussereau, uçağın düşüşüyle ilgili olarak henüz net bir şey elde edemediklerini, tüm arama ve araştırmaların sürdüğünü söyledi. Ulaştırma Bakanı Bussereau, "Ümitlerimiz tükendi cümlesiyle çaresizliğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaybolan Fransız uçağında yakınları bulunanların, kriz masasının oluşturulduğu salona geçişte oldukça üzgün oldukları görüldü. Yolcu yakınlarının bazılarını Fransız polis araçları getirirken bazılarının kendi imkanlarıyla geldiği belirtildi. Kriz masası bilgi edinme merkezi dışında uzun süre Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin gelmesini bekleyen basın mensuplarına, Cumhurbaşkanının beklenilen kapıdan girmeyip, bir başka kapıdan girerek, uçakta yakınları bulunanlarla görüşüp ayrıldığı açıklandı.




15 yıl önce