|

Omar ölüm tehdidi alıyor

ABD Kongresi’ne seçilen ilk Müslüman kadın vekil Ilhan Omar, Trump’ın kendisini hedef göstermesinin ardından çok sayıda ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi “Başkan’ın nefret içeren ve hararetli retoriği gerçek bir tehlike yaratıyor” dedi. Omar’ın güvenliği için Kongre polisi harekete geçti.

Haber Merkezi
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 03:54 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
İlhan Omar
İlhan Omar

‘IRKÇILARI CESARETLENDİRİYOR’

ABD Kongresi’ndeki ilk Müslüman kadın vekil Ilhan Omar, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medyada kendisini hedef alan videoyu paylaşmasının ardından artan biçimde ölüm tehditleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Omar, “Sağcı aşırıcıların ve beyaz milliyetçilerin şiddet suçları ve diğer nefret eylemleri, bu ülkede ve dünya çapında artışta. Yurtta en yüksek kademede oturan kişi tarafından cesaretlendirildiklerini artık inkar edemeyiz” dedi.


POLİS KORUMASI SAĞLANACAK

Trump’ın aşırı sağcılığı kışkırtmaya son vermesi gerektiğini, bunun insanların hayatlarını tehlikeye attığını dile getiren Omar, “Hepimiz Amerikalıyız” ifadesini kullandı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ise, Omar’ın güvenliği konusunda Kongre polisini harekete geçirdiğini açıkladı. Pelosi, “Başkan’ın nefret içeren ve hararetli retoriği gerçek bir tehlike yaratıyor. Başkan Trump bu saygısız ve tehlikeli videoyu kaldırmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

#​ABD Kongresi
#Ilhan Omar
5 yıl önce