|

Ortadoğu dörtlüsü bugün toplandı

Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail, Filistin, Mısır veÜrdün liderlerinin dün Mısır'ın Şarm El Şeyh tatil beldesinde yaptığızirveden sonra Kudüs'te toplandı.

Aa
00:00 - 26/06/2007 Salı
Güncelleme: 11:27 - 26/06/2007 Salı
Yeni Şafak
Ortadoğu dörtlüsü bugün toplandı
Ortadoğu dörtlüsü bugün toplandı

Ortadoğu Dörtlüsünü oluşturan ABD, BM, AB ve Rusya'nın temsilcilerini, Hamas'ın iki hafta önce Gazze Şeridi'nde denetimi ele geçirmesinden buyana ilk kez bir araya getiren toplantı, Kudüs'ün batı kesimindekiAmerikan konsolosluğunda yapılıyor.

Basına kapalı yapılan toplantıda, İngiltere Başbakanlığı görevini kısasürede devretmesi beklenen Tony Blair'in bölgeye üst düzey arabulucuolarak atanması bekleniyor.



BM'nin bölge sözcüsü Brenden Varma, temsilcilerin bir gündembelirlemediği toplantıda son dönemdeki gelişmeleri ve gelecektekiadımları ele almalarının beklendiğini bildirdi.

Mısır'ın Şarm El Şeyh tatil beldesinde dün yapılan Ortadoğu zirvesindeliderler, 2001'den bu yana tıkanmış durumda bulunan İsrail-Filistinbarış görüşmelerinin yeniden başlatılması için çalışacaklarını taahhütetmişti.

Toplantıda İsrail Başbakanı Ehud Olmert, iyi niyet jesti olarak İsrailcezaevlerindeki 250 Filistinliyi serbest bırakacağı taahhüdünde debulunmuştu.

17 yıl önce