|

Ortadoğu dörtlüsü toplandı

Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail, Filistin, Mısır ve Ürdün liderlerinin dün Mısır'ın Şarm El Şeyh tatil beldesinde yaptığı zirveden sonra Kudüs'te toplandı.

Aa
00:00 - 26/06/2007 Salı
Güncelleme: 12:27 - 26/06/2007 Salı
Yeni Şafak
Ortadoğu dörtlüsü toplandı
Ortadoğu dörtlüsü toplandı

Ortadoğu Dörtlüsünü oluşturan ABD, BM, AB ve Rusya'nın temsilcilerini, Hamas'ın iki hafta önce Gazze Şeridi'nde denetimi ele geçirmesinden bu yana ilk kez bir araya getiren toplantı, Kudüs'ün batı kesimindeki Amerikan konsolosluğunda yapılıyor.

Basına kapalı yapılan toplantıda, İngiltere Başbakanlığı görevini kısasürede devretmesi beklenen Tony Blair'in bölgeye üst düzey arabulucu olarak atanması bekleniyor.

BM'nin bölge sözcüsü Brenden Varma, temsilcilerin bir gündem belirlemediği toplantıda son dönemdeki gelişmeleri ve gelecekteki adımları ele almalarının beklendiğini bildirdi.

Mısır'ın Şarm El Şeyh tatil beldesinde dün yapılan Ortadoğu zirvesinde liderler, 2001'den bu yana tıkanmış durumda bulunan İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için çalışacaklarını taahhüt etmişti.

Toplantıda İsrail Başbakanı Ehud Olmert, iyi niyet jesti olarak İsrail cezaevlerindeki 250 Filistinliyi serbest bırakacağı taahhüdünde de bulunmuştu.

17 yıl önce