|

Ortak saldırılarla karşı karşıyayız

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili, "Olayı kınıyorum. Bu saldırı bize ortak terörist saldırılarla karşı karşıya kaldığımızı hatırlatıyor'' dedi.

Yeni Şafak
20:45 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 18:55 - 12/01/2016 Salı
IHA

8. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, büyükelçilere hitap etti. Brende, Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısına değinerek, "İstanbul'da meydana gelen terörist saldırıda hayatını kaybedenlere baş sağlığı dilemek istiyorum. Olayı kınıyorum. Bu saldırı bize ortak terörist saldırılarla karşı karşıya kaldığımızı hatırlatıyor'' dedi.


Brende, iki ülke arasında ilişkilerin güvenlik, gemi inşa konularında geliştiğini belirterek, ''63 yıldan beri ortak zorluklarla karşı karşıyayız ve onlarla birlikte baş ediyoruz. Ekonomik gelişmemizi ve güvenliğimizi tehdit eden risklerle birlikte baş ediyoruz. Bu zorluklar ortak zorluklarımız ve çok kısa sürede gelişiyor" ifadelerini kullandı.



Avrupa'nın geçmişinin Avrupa'nın geleceği olamayacağını ifade eden Brende, "Norveç Türkiye'nin dünya sahnesinde yükselen katılımını destekliyor. Avrupa'nın entegrasyonu için çabalarınızı destekliyoruz" şeklinde konuştu.



Avrupa'nın kendi güvenliği için daha çok sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Brende, "İki ülke barış ve yeniden yapılandırma için çaba harcıyorlar. Somali, Libya ve Filipinler. Norveç dış politikası insani aktif olarak barışa katkı vermektir. Dünya değişiyor. 2016 yılında değişim daha karmaşık ve daha az tahmin edilebilir olacaktır" diye konuştu.

#norveç
#sultanahmet
#saldırı
8 yıl önce