|

Osetya'da çatışmalar sürüyor

İha
00:00 - 8/08/2008 Cuma
Güncelleme: 10:28 - 8/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Osetya'da çatışmalar sürüyor
Osetya'da çatışmalar sürüyor

Gürcistan silahlı kuvvetlerine bağlı birliklerin Güney Osetya bölgesinin yönetim merkezi Tskhinvali'nin kenar mahallelerine girmeleri sonucu, Güney Osetya'lı militanlar ile Gürcü askerler arasında çıkan şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.


Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze bu sabah yapılan özel bir açıklamada, Güney Osetya'da Gürcistan devletinin anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi ve vatandaşların can güvenliklerinin sağlanması açısından tüm önlemlerin alınması konusunda kararlı olduklarını ifade etti.


Rusya'nın isteği ile New York'ta acilen toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gürcistan'da gelişen olaylar hakkında net bir karar açıklamadığı belirtilirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Gürcistan'ı kınadığını bildirildi.


Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını 1990'lı yılların başında ilan eden Güney Osetya ve Abhazya ayrılıkçı yönetimler, Rusya'dan açık destek ve yardım alıyor.


Her 2 bölgede de binlerce Rus Barış Gücü askeri bulunduran Kremlin, bölge nüfusunun tamamına Rusya vatandaşı pasaportu dağıtmıştı.

16 yıl önce