|

Oyunun sonu

Esed ordusunda yıllarca pilotluk yaptıktan sonra muhalifler safında mücadeleye katılan Albay İsmail Molla Umeyr, ABD’nin PKK-DEAŞ tiyatrosuna Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı ile son verdiğini kaydetti: “3 yıl süren oyun bitti. Yaşananlar ABD tarihine kara bir leke olarak geçti”

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 samedi
Güncelleme: 03:16 - 17/02/2018 samedi
Yeni Şafak
Muhalifler safında mücadeleye katılan Albay İsmail Molla Umeyr
Muhalifler safında mücadeleye katılan Albay İsmail Molla Umeyr

Suriye ordusunda 28 yıl pilot olarak görev yaptıktan sonra 2011’deki ayaklanma sonrası rejim güçlerinden ayrılan Albay İsmail Molla Umeyr, Türkiye’nin Afrin operasyonunu değerlendirdi. Bir dönem muhaliflerin Deyrizor Askeri Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Umeyr, Suriye’nin kuzeyi ve doğusunda 3 yıldır devam eden oyunun Zeytin Dalı Harekâtı ile bitirildiğini söyledi. “3 yıl süren oyun bitti ve PKK ile ABD’nin işgal, yağma sürecinin sonuna gelindi” diyen Umeyr, ABD’nin 2014 yılı haziran ayından başlayarak ‘DEAŞ’la mücadele’ maskesi altında tüm Suriye halkıyla mücadele ettiğine dikkat çekti.

TARİHE KARA BİR LEKE

Deyrizor, Haseke ve Rakka’da aşiret yapısının baskın olduğuna işaret eden muhalif komutan, “Bölge genelinde en az PKK kadar ABD’ye karşı da öfke ve nefret birikti” açıklamasında bulundu. Türk ordusunun tüm gücünü terör odaklarını bitirmeye yönelttiğini, ABD’nin ise tamamen sivil Suriyeliler ve onların yaşam alanlarını hedef aldığını kaydeden Umeyr, Cerablus’u 2014 yılı başında işgal eden DEAŞ’ın önceden belirlenen senaryo çerçevesinde Ayn el-Arab’a saldırtıldığını hatırlatarak şunları söyledi: “3 yıllık işgal ve talan döneminde ABD bir terör örgütüne kalkan oldu. Yaşananlar

ABD tarihine kara bir leke olarak geçti. ABD’nin Suriye’deki varlığının hiçbir meşruiyeti yok.”

RAKAMLAR ANLATIYOR

“Suriye’de DEAŞ-PKK tiyatrosunun canlı tanığıyım. ÖSO’ya karşı kanının son damlasına kadar savaşan DEAŞ’ın Resulayn cephesinde 3 saat içerisinde 25 köyü nasıl terk ederek kaçtığının canlı şahidiyim. Pentagon ve CIA’nın toplama/paralı militanlarla kurduğu terör ordusu en fazla 1,5 ayda tamamen dağılacak. ‘PKK-DEAŞ savaşı’ denilen 1200 günlük tiyatro sürecinde ölen PKK’lı sayısı 200’ü bulmaz. Oysa Afrin’de Türk ordusu sadece 26 günde yaklaşık 1600 teröristi etkisiz hale getirdi. Rakamlar her şeyi yeterince anlatıyor. Türkiye Afrin’de her konuda örnek bir mücadele veriyor. Afrin Harekâtı 7’den 70’e tüm Suriyeliler nezdinde Türkiye sevgisini bir kat daha artırdı. Afrin sonrası Münbiç de TSK ve ÖSO için zor olmayacak.”

  • Etti 1551
  • Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından buyana etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 1551’e ulaştı. Dün 2 köyü daha PKK’dan temizleyen güvenlik güçleri, 361 yerleşim yerinin bulunduğu Afrin’de 65 noktada kontrolü sağlamış oldu. Mehmetçik, Hasan Kelkavi ve Celeme köylerini teröristlerden arındırdı. Öte yandan PKK’nın ‘kadın kolları şubesi’ YPJ’ye mensup bir terörist dün güvenlik güçlerine teslim oldu. Suriye’de iki yıldır silahlı faaliyet yürüten terörist, ikna çalışmaları sonucu örgütten kaçtı ve Hakkari’de TSK’ya sığındı. Konuya ilişkin tahkikatın sürdüğü belirtildi.

#Afrin
#TSK
#ÖSO
il y a 6 ans