|

Pakistan'da iki saldırı: 13 ölü

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde istihbarat binasını hedef alan bombalı saldırıda 10 kişi öldü. Bu saldırının ardından, Pakistan'ın kuzeyindeki Bannu kentinde bir polis karakolunu hedef alan intihar saldırısında 3 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Aa
00:00 - 13/11/2009 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 13/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Pakistan'da iki saldırı: 13 ölü
Pakistan'da iki saldırı: 13 ölü

Bölgesel Kuzey Batı Sınır Eyaleti (NWFP) bakanlarından Sahib Zada Anis, saldırının hedefinin istihbarat binası olduğunu, patlamada binanın bir bölümünün yıkıldığını ve çoğu sivil en az 10 kişinin öldüğünü, 35 kişinin yaralandığını söyledi.

Peşaver polisi, bölgede sıkı güvenlik önlemlerinin alındığını, askerlerin geçiş güzergahında olduğunu bildirdi.


PAKİSTAN POLİS KARAKOLUNA BOMBALI SALDIRI: 3 ÖLÜ, 25 YARALI

Pakistan'ın kuzeyindeki Bannu kentinde bir polis karakolunu hedef alan intihar saldırısında 3 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Bannu polisinden yapılan açıklamada, Bakahel karakoluna giriş yapmak isteyen şüpheli aracın polis tarafından durdurulmak istenmesinin ardından meydana gelen patlamada, üç polisin öldüğü, 18'i güvenlik görevlisi 25 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklama yapan bir polis yetkilisi, patlamadan sonra karakol binasının kullanılamayacak hale geldiğini söyledi.

 Son bir haftada art arda saldırıların yaşandığı Kuzey Batı Sınır Eyalet'inde meydana gelen patlamalarda 70'ten fazla kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan, Pakistan Devlet başkanı Asıf Ali Zerdari, yaptığı açıklamayla, Peşaver kentinde bu sabah istihbarat merkezinin hedef alındığı ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı.

15 yıl önce