|

Pakistan’da seçim katliamı

Pakistan seçimlere 11 gün kala bombalı saldırılarla sarsıldı. Pakistan’ın iki ayrı noktasında gerçekleştirilen seçim mitinglerine düzenlenen intihar saldırılarında biri milletvekili adayı en az 132 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:11 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Pakistan’da kanlı saldırı: 132 ölü
Pakistan’da kanlı saldırı: 132 ölü

Genel seçim kampanyaları için Bannu ve Dringarh şehirlerinde düzenlenen iki mitinge intihar saldırısında bulunuldu. Gerçekleştirilen saldırı sonucu en az 132 kişinin hayatını kaybettiği 150’den fazla kişinin de yaralandığı aktarıldı. Saldırıları DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Navaz Şerif tutuklandı

Hakkında verilen hapis cezasını çekmek için ülkesine dönen Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif tutuklandı. Eşinin tedavisi için bulunduğu Londra’dan ülkesine dönen Şerif, Lahor’da kendilerini karşılamaya gelen kalabalığı selamlayamadan tutuklandı. Hakkında açılan 3 davadan ilki olan “Avenfield davası” sonucunda 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin cezaya çarptırılan 68 yaşındaki Şerif’e, aynı davadan 7 yıl hapis ve 2 milyon sterlin ceza alan kızı Meryem de eşlik etti. Şerif, “Pakistan’a dönüp hapse gireceğim” açıklamasının ardından Londra’dan ayrılmıştı.

#Pakistan
#Saldırı
6 yıl önce