|

Paris'teki market saldırısında emir yurtdışından

Fransa'nın başkenti Paris'te ocak ayında meydana gelen saldırılarda polis operasyonu ile ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly isimli teröristin emirleri yurt dışından aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:39 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 15:43 - 13/10/2015 Salı
AA

Musevi markete saldırıyı düzenleyen teröristin, emri yurt dışından aldığı ortaya çıktı. BFM televizyon kanalı, saldırıları soruşturan yetkililerin, Coulibaly'nin saldırılarından önce 8 Ocak'ta elektronik mesaj ile yurt dışından talimat aldığını ortaya çıkardığını duyurdu.



Bilgisayarda terörist tarafından silinmesine rağmen ulaşılan söz konusu talimatta, "Tek başına çalış ve kolay hedefleri seç ve çok sayıda kişiyi hedef almayı tercih et, sen daha iyi bildiğin için kendin karar ver, gerekirse yardım iste. Daha sonra para, ev istersen sorun olmaz" şeklinde ifadelerin yer aldığı belirlendi.



Elektronik mesajın sahte bir hesaptan ve ABD üzerinden geldiği bildirildi.



Olayı araştıran Paris Başsavcısı François Molins, mayıs ayındaki açıklamasında, teröristin yurt dışından talimat aldığı konusunda ciddi şüpheleri olduğunu belirtmişti.





Paris'i kana bulayan eylemler, Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak'ta düzenledikleri ve 12 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısı ile başlamıştı. İki kardeş daha sonra ölü ele geçirilmişti.



Coulibaly, 8 Ocak'ta Paris'in merkezinde bir kadın polisi öldürmüş ve 9 Ocak'ta Musevilere ait bir markette rehin aldığı dört kişi ve kendisi, polis tarafından yapılan operasyon sırasında hayatını kaybetmişti.



Polisle çatışmaya girmeden önce televizyon kanalına canlı bağlanan Coulibaly, dergiye saldırı düzenleyen iki kardeşle birlikte hareket ettiğini söylemişti.

#Paris’teki terör saldırıları
#Amedy Coulibaly
#Museviler tarafından işletilen markete saldırı
#terör
#Charlie Hebdo
9 yıl önce