|

Pazarlığın kilit ismi ‘Bayan Hitler’

Koalisyon kurmak için son olarak Bayit Yehudi (Yahudi Evimiz) partisiyle el sıkışan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yaptığı pazarlığın iç yüzü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:49 - 8/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yedioth Ahronot'ta yer alan habere göre, Netanyahu'nun koalisyon teklifine karşılık olarak Bayit Yehudi lideri Naftali Bennett “Ayelet Shaked Adalet Bakanı olacak” şartını sundu. Netanyahu da kendisine verilen sürenin dolmasına iki saat kala yeterli sandalyeye ulaşmak uğruna Filistinliler için açıkça soykırım yapılması çağrısı yapan Shaked'i Adalet Bakanı yaptı, buna karşılık da Dışişleri Bakanlığı'na kendi partisinden bir ismi atamayı garantiledi.



'ANNELERİNİ DE ÖLDÜRÜN'


Shaked, geçtiğimiz yıl Gazze'ye düzenlenen operasyon öncesinde soykırım çağrısı yapmıştı. Facebook hesabında bir yazı paylaşan Shaked, "Savaş ahlakında düşman sivilleri öldürmekten kaçınma yoktur.


Bu, çocuklarını öpücüklerle çiçeklerle şehitliğe yollayan Filistinli anneler için de geçerli. Onlar da çocuklarını takip etmeli, bundan daha adil bir şey yok. Yılanları yetiştirdikleri yuvalarından onlar da gitmeli"


demişti. "Bayan Hitler"e tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu zihniyetin Hitler'in zihniyetinden ne farkı var? Filistinli anneler için değil de başkaları için söylenseydi, dünya ayağa kalkar mıydı kalkmaz mıydı?" diye sormuştu.  DIŞ HABERLER


#Bayan Hitler
#Yedioth Ahronot
#israil
9 yıl önce