|

ABD'den küstah 'yaptırım' tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ ve PKK adına suç işlemekten tutuklanan ve dün ev hapsine alınan ABD'li rahip Brunson için Türkiye'yi yaptırım uygulamakla tehdit etmeye kalkıştı. Geçtiğimiz günlerde de ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin S-400 savunma sistemi alması halinde 'yaptırımın' gündeme geleceği tehdidinde bulunmuştu.

Yeni Şafak
18:15 - 26/07/2018 Thursday
Güncelleme: 20:10 - 26/07/2018 Thursday
Yeni Şafak
ABD'li rahip Brunson
ABD'li rahip Brunson

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanmasına devam edilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacağı tehdidinde bulundu.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "
ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!
" ifadelerini kullandı.



ABD Başkan Yardımcı Mike Pence de Dışişleri Bakanlığı'nda katıldığı bir programda, NATO ittikafının üyesi Türkiye'ye aynı tehdidi yöneltmişti. Pence, "Türkiye, Papaz Andrew Brunson'u derhal serbest bırakmaz ve Amerika'daki evine göndermezse ABD bu masum inanç adamı serbest kalana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacak." diye konuşmuştu.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'ın tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak dün ev hapsine çevrilmişti.

Papaz Türkiye düşmanı çıkmıştı!

FETÖ ve PKK adına suç işlemekten tutuklanan, hakkında 35 yıl hapis istenen ABD’li sözde papaz Brunson için hazırlanan iddianamede çarpıcı bilgiler yer almıştı. Tanık ifadeleri, Brunson’un tam bir Türkiye düşmanı olduğunu gözler önüne sermişti.

Erdoğan tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem heyetler arası görüşmelerde hem de ikili görüşmelerde kendisinden Brunson’ı iade etmelerini isteyen ABD Başkanı Trump’a tepki göstermiş ve “’Papazı verin’ diyorlar. Bir papaz da sizde var, bize verin, biz de onu size verelim” cümleleriyle Brunson’ın sadece bir papaz olmadığına işaret etmişti.

#Mike Pence
#ABD
#Yaptırım
#Tehdit
6 years ago