|

PEN’e Hebdo isyanı

Hz. Muhammed ve İslam’a saldıran Charlie Hebdo dergisinin Amerikalı Yazarlar Birliği PEN'in “İfade Özgürlüğü Ödülü”ne layık görülmesi, tepkiye yol açtı. Derginin “ırkçılığından” rahatsız olan 6 yazar, ödül törenine katılmayarak kararı protesto edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 01:26 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

PEN American Center tarafından bu sene Charlie Hebdo dergisine verilen “İfade Özgürlüğü Ödülü”, grubun 5 Mayıs'taki galasında sunuculuk yapacak olan yazarların tepkisini çekti. Peter Carey, Michael Ondaatje, Francine Prose, Teju Cole, Rachel Kushner ve Taiye Selasi, “kültürel tahammülsüzlük ve baskıcı seküler bir fikri savunan derginin ödül alacak olmasından rahatsızlık duyduklarını” açıklayarak törenden çekildi.



'İSLAMOFOBİYİ TETİKLİYOR'


PEN'in başkanı Andrew Solomon, “Charlie Hebdo'yu ödüllendirmenin tartışmalı bir fikir olduğunu biliyorduk. Ama galadan iki hafta önce yazarların böyle bir karar alması şaşırtıcı” ifadesinde bulunurken, yazarlardan Teju Cole Charlie Hebdo saldırısının ardından yazdığı bir makalede, “derginin tüm tarafları eleştirdiğini, ancak son yıllarda özellikle ırkçı ve İslamofobi'yi tetikleyen provokasyonlara imza attığını” belirtmişti.



#American Center
#Peter Carey
#Michael Ondaatje
#Francine Prose
9 yıl önce