|

Pentagon Sözcüsü: Türk pilotların F-35 eğitimi devam edecek

ABD Savunma Bakanlığı, F-35 programı kapsamında Türk pilotların uçuş eğitimlerini askıya aldığı öne sürülmüştü. Pentagon Sözcüsü Mike Andrews, bu iddiayı yalanlayarak "Pilotların eğitimi devam edecek" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
17:36 - 2/04/2019 Salı
Güncelleme: 00:44 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni nesil savaş uçağı F-35'in üretim sürecinde Türk şirketleri de yer alıyor
Yeni nesil savaş uçağı F-35'in üretim sürecinde Türk şirketleri de yer alıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türk pilot ve bakım ekibine Arizona'da verilen F-35 eğitimlerinin devam ettiğini açıkladı.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör James Inhofe'un "Dün, Luke Hava Üssü'nde Türklerin F-35'leri ile ilgili eğitimleri durduracağımıza yönelik bir karar alındı." şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine Pentagon Sözcüsü Andrews, "Eğitimlerin devam ettiğini teyit ettim." yanıtını verdi.

ABD S-400'lerin iptali için umutlu

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ise Türkiye ile soruların çözülmesi konusunda umutlu olduklarını belirtti. Shanahan, "Sorunu çözeceğimizi ve böylece Patriot ve F-35'ler açısından doğru savunma ekipmanına sahip olacaklarını umuyorum" dedi.

Bazı sevkiyat malzemeleri durduruldu

ABD yönetimi, F-35 savaş uçaklarının uçuşu için hayati öneme sahip bazı malzemelerin sevkiyatını dün durdurma kararı almıştı. Bu karar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Washington ziyaretinden bir gün önce gelmişti.


ABD S-400 siparişinin iptal edilmesini istiyor

Temmuz ayında Türkiye'ye gelmesi beklenen S-400 hava savunma sistemleri siparişlerinin iptal edilmesini istiyor.

Türkiye F-35 uçağının mülkiyetini teslim almıştı

Türkiye, iki F-35 uçağının mülkiyetini geçen haziran ayında teslim almıştı. Halihazırda ABD'nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü'nde konuşlu uçakların Türkiye’ye kasım ayında gönderilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin iki F-35 uçağının daha mülkiyetini gelecek haftalarda alması bekleniyor.


#ABD
#Pentagon
5 yıl önce