|

Peres TBMM'ye hitap edecek

Cumhurbaşkanı Gül, Salı günü Ankara'da İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Filistin Yönetimi Başkanı Abbas'ı biraraya getirecek. Peres ve Abbas aynı gün TBMM'ye hitap edecekler. Böylece Peres, TBMM'ye hitap eden ilk İsrail devlet başkanı olacak.

Anka
00:00 - 7/11/2007 الأربعاء
Güncelleme: 15:05 - 7/11/2007 الأربعاء
Yeni Şafak
Peres TBMM'ye hitap edecek
Peres TBMM'ye hitap edecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Salı günü Ankara'da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas'ı biraraya getirecek. Peres ve Abbas aynı gün TBMM'ye hitap edecekler. Böylece Peres, TBMM'ye hitap eden ilk İsrail devlet başkanı olacak.

Abdullah Gül'ün, Kasım sonunda ABD'nin Annapolis kentinde gerçekleşecek olan Ortadoğu Barış Konferansı öncesi Peres ve Abbas'ı Ankara'da biraraya getirme çabası sonuç verdi.

Salı günü Çankaya Köşkü'nde Gül, Peres ve Abbas arasında “üçlü” bir görüşme gerçekleşecek. Ortadoğu sorununun ele alınacağı görüşmenin ardından ortak basın toplantısının yapılması bekleniyor. Bu arada, Gül, Peres ve Abbas için yemek de verecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, iki günlük bir ziyaret için Pazar günü Ankara'ya gelecek. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas da 12 Kasım'da da Ankara'da olacak.

TBMM'YE HİTAP EDECEKLER

Şimon Peres ve Mahmut Abbas'ın Ankara programının dikkat çeken unsuru da, her iki devlet başkanının TBMM'ye hitap edecek olması.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Peres ve Abbas, 13 Kasım Salı günü ardı ardına TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapacaklar. Böylece, TBMM üyelerinin, Ortadoğu sorunun iki tarafının görüşlerini birinci elden dinleme fırsatı olacak.

PERES'TEN BİR İLK

Öte yandan, Şimon Peres, TBMM'yi hitap eden ilk İsrail devlet başkanı olacak. Peres, TBMM'deki konuşmasından bir gün önce TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek.

٪d سنوات قبل