|

Petrol hattında yangın: 34 ölü

Lagos'ta bir petrol boru hattında çıkan yangında ilk belirlemelere göre 34 kişi öldü.

Aa
00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:03 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Petrol hattında yangın: 34 ölü
Petrol hattında yangın: 34 ölü

Nijerya'nın Lagos şehrinde, yağmacılar tarafından tahrip edilen petrol boru hattında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 34 kişinin yanarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Lagos Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Frank Mba, olay yerinden 34 cesedin çıkarıldığını ancak ölü sayısının artabileceğini söyledi. Görgü şahitleri, patlamaya, devlet şirketi NNPC'ye ait boru hattında meydana gelen sızıntıdan faydalanmak isteyen kişilerin neden olduğunu söyledi.

Nijerya Kızılhaç Teşkilatı Genel Sekreteri Abiodun Orebiyi de, "Bölgedekilerin ifadelerine göre, boru hattında bir sızıntı olmuş. Patlama, halkın kaplarına petrol doldurmaya çalıştığı sırada yaşanmış" dedi. The Punch gazetesi ise, ölenlerden çoğunun kadın ve çocuklar olduğunu yazdı.

Benzer felaketlerin sık sık yaşandığı Nijerya'da her 10 kişiden dokuzu günlük 2 dolar kazançla hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da birçok kişi kaçak yollardan petrol elde etmek için büyük riskler alıyor. Günlük 2.6 milyon varille Afrika'nın en büyük petrol üreticisi olan Nijerya'da ayrıca, karaborsada satılmak üzere boru hatlarından kaçak petrol çekiliyor.


16 yıl önce