|

PKK 20 Türkmen köyünü kuşattı

ABD yardımıyla Kandil’deki varlığının bir kısmını Irak’ta Sincar’a taşıyan PKK, şimdi de gözünü bölgedeki 20 Türkmen köyüne dikti. Terör örgütü, Sincar-Telafer arasındaki Türkmen köylerini kuşattı. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, “PKK, Telafer’i de ele geçirerek Suriye sınırına kadar uzanmak ve YPG ile birleşmek istiyor” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:10 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
PKK’nın saldırı planları halkı huzursuz ediyor. Bölgede tansiyon her geçen gün artıyor.
PKK’nın saldırı planları halkı huzursuz ediyor. Bölgede tansiyon her geçen gün artıyor.

Terör örgütü PKK, Irak'ta Sincar-Telafer arasındaki 20 Türkmen köyünü kuşatma altına aldı. ABD yardımıyla Kandil’deki varlığının bir kısmını Sincar’a taşıyan PKK, şimdi de gözünü bölgedeki 20 Türkmen köyüne dikti. Sincar Dağı’na 5 kilometre mesafede olan köyler etrafındaki hareketliliğini artıran terör örgütünün, köyleri boşalttırmak için saldırı hazırlığında olduğu ifade edildi. Suriye’nin kuzeyinde olduğu gibi Kuzey Irak’ta da Arap köylerinden para ve tehditle militan devşirmeye çalışan örgütün, Türkmenlere saldırıda bu insanları kullanacağı belirtiliyor.


SURİYE’YE KADAR UZANACAK

  • Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi de terör örgütünün Sincar yakınındaki 20 Türkmen köyünü ele geçirmek istediğini söyledi. Köylerin düşmesi durumunda Türkmen kenti Telafer'in güvenliğinin de tehlikeye gireceğini ifade eden Salihi, “Bölgedeki alanını genişletmek isteyen PKK, Telafer'i de ele geçirerek Suriye sınırına kadar uzanmak ve kendi uzantısı olan terör örgütü YPG ile birleşmek istiyor" dedi.

Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan ise, PKK’nın bölgede büyük huzursuzluk kaynağı olduğunu söyledi.

SALDIRI HAZIRLIĞI VAR

Kaplan şunları söyledi: “Türkmen köyleri Sincar Dağı’na 5 kilometre mesafede ve orada yapılanan PKK, Türkmen köylerine ciddi bir tehlike yaratmaktadır. PKK’nın Sincar çevresindeki Türkmen köylerine saldırı planladığı bilgisini aldık.”

TANSİYON ARTIYOR

  • PKK’nın bölgedeki faaliyetlerini diğer terör örgütleriyle işbirliği içerisinde yaptığını aktaran Kaplan, “Saldırı planları bölge halkını çok huzursuz etmektedir. PKK yüzünden Türkmenler bölgeyi de terk edemiyor. Çünkü göç etmeleri halinde başlarına kötü şeylerin geleceklerini biliyorlar. Türkmen köylerindeki halk çok korkuyor, ne bölgeyi terk edebiliyorlar ne de olaylara müdahale edebiliyorlar. Eğer Türkmen köylerini kontrol altına alırlarsa PKK rotasını Telafer’e çevirecektir. Bölgedeki tansiyon her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı.
#ABD
#PKK
#Sincar-Telafer
#Türkmen
#YPG
#Erşet Salihi
5 yıl önce