|

PKK’nın bomba yalanları

PKK, Münbiç’te 4’ü ABD’li 14 kişinin öldüğü intihar saldırısını ÖSO ve Türkiye’ye bağlamak için kirli propagandaya başladı. Olaya karıştıkları iddiasıyla 7 kişinin fotoğrafı yayımlandı. Ancak Busultan aşireti PKK’yı yalanlayarak bu üyelerinin aylardır hapiste tutulduğunu duyurdu. Eski Münbiç Mahalli Meclisi Başkanı Mustafa Hacı Abdullah da Mısır, Fransa, Hollanda, BAE ve Suud ajanlarının ilçede cirit attığını anlattı.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:36 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Münbiç'te 4 ABD askerinin öldüğü bombalı saldırı anı
Münbiç'te 4 ABD askerinin öldüğü bombalı saldırı anı

Münbiç'te 4 ABD askerinin öldüğü bombalı saldırının yankıları sürüyor. Münbiç Yerel Meclisi eski Başkanı Mustafa Hacı Abdullah, saldırı öncesi Mısır, Fransa, Hollanda, BAE ve Suud ajanlarının ilçede cirit attığını, Esed rejiminin istihbarat örgütü el-Muhaberat'ın da saldırıya katkı sağladığını iddia etti. Hacı Abdullah, ABD ve PKK'nın, kendi kontrolündeki ilçede meydana gelen saldırıya ilişkin kimseyi suçlama hakkı olmadığını da vurguladı. Abdullah, "Bu eylem Türkiye'nin sınır sevkiyatı başlattığı ilk günlerden itibaren Münbiç genelinde patlayan 9. bomba ve toplamda 25 kişinin öldüğü saldırılar konusunda PKK ve ABD bazı şeylere göz yumuyor" açıklaması yaptı. Saldırıyı jet hızla DEAŞ'ın üstlenmesinin ardından PKK elebaşıları, olayı Türkiye ve ÖSO ile bağlantılandırmak için yoğun bir propagandaya girişti. PKK'lı teröristler, "Saldırı ÖSO tarafından gerçekleştirildi, elimizde deliller var" iddiasında bulunarak, olayla bağlantılı gösterilen 7 kişinin fotoğrafını servis etti. Sergilenen tezgâha tepkisini dile getiren Mustafa Hacı Abdullah, "PKK'nın da içerisinde olduğu berbat bir oyun sahnede. Terör örgütü yalan söylüyor. Eylemle ilgisi var denilen şahıslar 2.5 aydır gözaltında. Bu olay sonrası ÖSO ve Türkiye'yi suçlamak örgüt tarafından seçildiler. Hatta bu kişiler ağır işkence altında bazı şeylere de zorlanabilir" diye konuştu.


AYLARDIR HAPİSTELER

PKK'nın 'saldırının failleri' diye gösterdiği kişilerin haftalardır hapiste olduğu bizzat kendi aşiretleri tarafından da doğrulandı. Fotoğraftakilerden bazılarının mensubu bulunduğu Busultan Aşireti, 7 kişi arasındaki Ziyad ebu Tarık’ın yaklaşık 1.5 ay, diğer şahıslardan çoğunun ise 4 ay önce terör örgütü tarafından hapse atıldığını kaydetti. Aşiret şu açıklamayı yaptı: "Serbest bırakılmaları için birçok girişimde bulunduk. Ancak onların hapiste çekilen video kaydıyla Münbiç’teki saldırının sorumluları olarak itham edilmeleri bizi şoke etti. Aşiret mensubumuzun böyle bir tiyatroda kullanılmasını kınıyoruz. Onlar acilen serbest bırakılmalıdır. Aksi takdirde elimizden geleni yapacağız."

  • DEAŞ’ı devreye soktular
  • PKK işgalindeki Münbiç'te ABD askerlerine bombalı saldırı meydana gelirken, bir diğer işgal bölgesi Kamışlı'da ise DEAŞ imzalı mesajlar beliriverdi. Kamışlı'da duvarlara "Kılıcımızla yeniden geliyoruz" şeklinde sloganlar görülür oldu.
  • DEAŞ imzalı sloganlarda, "Kötülükler görüyoruz, kadınlar süsler içerisinde, nerede veli emirler, İslam Devleti boyunları kılıçlarla vurmaya geliyor" ifadeleri yer aldı. Gelişmeyi yorumlayan Mustafa Hacı Abdullah, Suriye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde yeniden 2015 benzeri olaylar yaşanacağını, DEAŞ'a kontrollü eylemler yaptırılarak Körfez gücünün bölgeye girmesinin sağlanacağını belirtti. Hacı Abdullah, "Terör işgaline yönelik harekâtın başlamasıyla Türkiye'ye karşı kullanılmak üzere Rukban ve Hol kamplarından 300 militan özel görevle salıverildi" diye konuştu.
#PKK
#Münbiç
#ABD
#ÖSO
5 yıl önce