|

PKK’ya Sincar’da Haşdi Şabi kalkanı

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Avaşin bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında bölücü terör örgütü PKK’ya ait hedefler vuruldu. Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan bilgilendirmede, Hakurk ve Avaşin bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında bölücü terör örgütü PKK tarafından silah mevzisi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin imha edildiği bildirildi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:40 - 9/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Irak'ta Haşdi Şabi güçlerinin Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde yuvalanan terör örgütü PKK'nın ilçeden çıkarılması için Irak ordusunu engellediği ileri sürüldü. Sincar İlçe Meclisi Başkanı Veyis Nevaf, Irak ordusunun bir süredir terör örgütü PKK ve türevlerinin Sincar'dan çıkarılmasına yönelik çalıştığını ancak bazı güçlerin buna engel oluşturduğunu söyledi. Örgütün Sincar'dan çıkarılması için Uluslararası Koalisyon güçlerine de talep ilettiklerini belirten Nevaf, "Irak ordusu bir süredir PKK ve türevlerinin Sincar'dan çıkarılması için girişimlerde bulunuyor ancak Haşdi Şabi güçleri buna engel oluyor" diye konuştu.

ZORLA SİLAH ALTINA ALDILAR

PKK'nın ilçede nüfuzunu artırdığını vurgulayan Nevaf, örgütün ilçeden çıkarılması için fiili olarak hiçbir adımın atılmadığını dile getirdi. Örgütün Sincar'da gençleri silah altına aldığını kaydeden Nevaf, "Elde ettiğimiz resmi rakamlara göre, Sincar'da çoğunluğu erkek ve kadınlardan oluşan 3 bin Ezidi genç zorla silah altına alındı ve yaklaşık 100 kişi örgüt tarafından alıkoyuldu. Ayrıca aldığımız bilgiye göre, PKK saflarında bulunan bu kişilerin bir kısmı Suriye'de öldürüldü" ifadelerini kullandı.

#Hakurk
#Avaşin
#Haşdi Şabi
#Sincar
#Veyis Nevaf
5 yıl önce