|

PKK’yı Avrupa finanse ediyor

PKK’ya net bir şekilde ‘terör örgütü’ diyemeyen Avrupa ülkeleri, bu eli kanlı katillere her yıl 30 milyon avroluk kaynak sağlıyor. Avrupa ülkelerinde meşru bir yapılanma gibi kabul gören PKK’ya bağlı örgüt ve kuruluşların para toplamasına imkan sağlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Belçika,Türkiye’nin tepkisine rağmen terör örgütü PKK’ya, AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin vermişti.
Belçika,Türkiye’nin tepkisine rağmen terör örgütü PKK’ya, AB Konseyi binasının hemen arkasında çadır kurması için izin vermişti.

Avrupa Birliği (AB), PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesine rağmen, örgüte kıta çapında serbest propaganda ve finans faaliyeti alanı sağlıyor. Finans faaliyetleri, başta Almanya olmak üzere, Fransa, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka'da yürütülüyor. Terör örgütüne maddi kaynak toplanmasında önde gelen kuruluş, bu ülkelerde bürosu bulunan sözde “Kürt Kızılayı” (HSK). Türk istihbaratının değerlendirmesine göre PKK, Avrupa'daki teşkilatları aracılığıyla, yılda yaklaşık 30 milyon avro “bağış” adı altında haraç topluyor.



PARALAR KANDİL'E


Haraç vermeyen kişiler tehdit ve darp ediliyor. Ancak yasadışı faaliyetlerden elde edilen gelirle PKK'nın topladığı rakam, 30 milyon avronun çok daha üstüne ulaşıyor. Bu meblağın bir kısmı Avrupa'daki dernek ve basın organlarına, bir kısmı Kandil'e, bir kısmı da örgüte lojistik ve askeri malzeme teminine aktarılıyor. AB Konseyi, 2002'de PKK'yı, “KONGRAGEL ile KADEK olarak da bilinen” ifadesiyle terör listesine eklerken, PKK'nın, üstlenmekten kaçındığı eylemlerini sahiplendirdiği TAK'ı ise 2006'da ayrı bir kategoride listesine aldı. Türkiye, Avrupa'da uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, zorla para toplama, kara para aktarımı ve aklanması yollarıyla terör faaliyetlerini finanse ettiği konusunda ilgili hükümetleri yıllardır uyarıyor.






#Avrupa Birliği
#PKK
7 yıl önce