|

Poroşenko: Savaş tehdidi altındayız

Rusya ile Ukrayna arasındaki Kerç Boğazı krizi devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin “topyekun savaş” tehdidi altında olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 29/11/2018 jeudi
Güncelleme: 02:09 - 29/11/2018 jeudi
Yeni Şafak
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko son günlerde yaşanan gerilimle ilgili sert konuştu.
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko son günlerde yaşanan gerilimle ilgili sert konuştu.

Rusya’nın Ukrayna ile olan sınırındaki askeri varlığını ciddi bir şekilde artırdığını belirten Poroşenko, “Sınırımız boyunca yer alan üslerde konuşlu (Rus) tankları üç misline çıktı” dedi. Poroşenko’nun, ülkenin bazı bölgelerinde sıkıyönetime geçilmesini öngören kararnameyi de imzaladığı belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Sözcüsü Svyatoslav Tsegolko’nun açıklamasına göre Poroşenko, 30 gün süreyle sıkıyönetim ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzalayarak yürürlüğe koydu. Sıkıyönetim, Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlık ilan Donbass’taki Donetsk ve Lugansk Halk Cumuriyetlerinin yanı sıra Odessa, Harkov, Vinnitsa, Nikolayev, Zaporojye, Summı, Çernigov, Herson illerinde ve Karadeniz ile Azak Denizi karasularında uygulanacak.


Trump olumsuz Kremlin umutlu

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin ardından Arjantin'deki G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini duyurdu. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Kurulundan “tam rapor” beklediğini kaydeden Trump, "Bu rapora göre hareket edeceğim. Belki de bu toplantı gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise, görüşmenin iptal edilmesini beklemediklerini belirterek, "Hazırlıklarımız devam ediyor. Bu konuda Washington'dan başka bir bilgi gelmedi" dedi.

  • Rus ordusu, Kırım’a bir S-400 bataryası daha sevk edileceğini açıkladı. Yıl bitmeden operasyonel hale geçirileceği belirtilen batarya ile birlikte Kırım’daki S-400 bataryalarının sayısı dörde yükselecek.
#Ukrayna
#Rusya
#Savaş
il y a 5 ans