|

Poroşenko ziyaretini yarıda kesti

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki durumun son günlerde gerginleşmesinden dolayı Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için gittiği İsviçre'nin Davos kasabasındaki temaslarını yarıda keserek bugün ülkeye dönecek.

Yeni Şafak
10:50 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:26 - 21/01/2015 Çarşamba
AA

Devlet Başkanı Poroşenko'nun Basın Sözcüsü Svyatoslav Tseholko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Poroşenko sürekli olarak askeri yetkililerle temas içinde. Genelkurmay başkanı ve savunma bakanı, Donetsk havaalanındaki ve 29 ve 31 numaralı kontrol noktalarındaki durumu sürekli rapor ediyorlar. Durumun gerginleşmesinden dolayı Devlet Başkanı Poroşenko, İsviçre'deki ziyaretini yarıda kesmeye ve 21 Ocak'ta ülkeye dönmeye karar verdi" ifadesini kullandı.


Rusya yanlısı ayrılıkçılar, hükümet güçlerinin kontrolündeki Donetsk havaalanında 29 ve 31 numaralı kontrol noktalarına son günlerde saldırılar düzenliyor.


Durumun giderek gerginleşmesinden dolayı Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov'un ayrılıkçılara karşı operasyonların sürdüğü doğuya giderek, durumu yerinde inceleyeceği ve doğudaki askeri yetkililerle bir araya geleceği bildirildi.


Ukrayna makamları, hafta başında 600'den fazla Rus askerinin doğudaki sınırdan ülkeye girdiğini açıklamıştı. Dün de Donetsk'teki çatışmalarda 6 kişinin öldüğü 55 kişinin yaralandığı açıklandı. Ayrıca, yine dün Donetsk havaalanında ayrılıkçılar ile devam eden çatışmalarda 8 Ukrayna askerinin rehin alındığı belirtildi.


Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin yeniden yükselmesiyle bölgedeki can kayıpları da arttı.

#ukrayna
#poroşenko
#davos
9 yıl önce