|

Prenses'in kardeşi de öldü

00:00 - 26/07/2011 Salı
Güncelleme: 01:23 - 26/07/2011 Salı
Yeni Şafak
Prenses'in  kardeşi de öldü
Prenses'in kardeşi de öldü

Breivik'in kana buladığı Utoya adasında Norveç Prensesi Mette-Marit'in üvey kardeşinin de öldüğü açıklandı. Kraliyet sözcüsü Marianne Hagen, ölen kişinin Mette-Marit'in 2008'de ölen üvey babasının oğlu Trond Berntsen olduğunu belirtti. Dün bombalı saldırının olduğu başkent Oslo'daki meydana gün boyunca binlerce insan çiçek bırakmaya devam etti. Dünya savaşından bu yana tanık olduğu en 'şiddetli' olayla sarsılan ülkede halk normal yaşantısına dönmekte güçlük çekiyor. Saldırıda ölen 18 yaşındaki Türk kızı Gizem Doğan içinse arkadaşları gözyaşı döküyor. Bu arada Breivik'in babasının Paris'teki evinde arama yapılırken, “onca insanı öldüreceğine keşke kendisini öldürseydi” diyen baba Jens David Breivik, şoka uğradığını söyledi. İsveç gazetesi Expressen'e yaptığı açıklamada, oğlu ile 1995'ten bu yana görüşmediğini belirtirken gazetenin kendisine yönelttiği, “oğlunun daha önce bu tür faaliyetlere dair her hangi bir eğiliminin olup-olmadığı” sorusuna ise “Hayır. En son gördüğümde 15-16 yaşlarında normal bir çocuktu.” diye cevap verdi.


600 bin kişi el ele

200 bin Norveçli başkent Oslo'da ölenlerin anısına "çiçek taşıma nöbeti" tuttu. Norveç'in büyük gazetelerinden VG'nin internet sitesinde başlatılan, terör ve şiddete karşı sanal dayanışma kampanyasında "el ele tutuşanların" sayısı ise 600 bini aştı.

Kampanya kapsamında, farklı ülkelerden katılımcıları sembolize eden figürler internet ortamında el ele tutuşuyor. İsim, yaş ve ülke yazarak listeye dahil olanların isimleri de gazetenin, "www.vg.no" adresindeki internet sitesinde yayımlanıyor.



13 yıl önce