|

Priştine'de korkutan yangın

İha
00:00 - 19/01/2010 Salı
Güncelleme: 09:58 - 19/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Priştine'de korkutan yangın
Priştine'de korkutan yangın

Priştine'nin merkezinde yer alan bakanlıklar binasında meydana gelen yangın Kosovalıları korkuttu. Eski adıyla "Medya Sarayı" olarak bilinen Bakanlıklar binasında çıkan yangında, maddi hasar dışında can kaybı ve yaralanan olmadı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği binada yangın çıkması üzerine müdahale eden itfaiye, yangını kısa sürede söndürdü. Yangının çıkmasına yol açan nedenler henüz bilinmiyor.


Olay yerine gelen polis ve olay inceleme timleri, yangına sebebiyet veren nedenleri araştırıyor. Olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada Kosova Polis sözcüsü Agron Borovci, Bakanlıklar binasında yangın çıktığı ihbarının alınması üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kısa sürede durumu kontrol altına aldığını belirtti. Yangın nedenlerinin araştırıldığını ifade eden polis sözcüsü, yaralanmaların olmadığı yangında orta çapta maddi hasarın oluştuğunu söyledi.

Geçen yılın 18 Kasım tarihinde resmi açılışın yapıldığı binada, 15 milyon Euro'ya mal olan restorasyon çalışmalarının bu yılın Mayıs ayına kadar süreceği bildirildi. Binaya 4 Bakanlığın taşınacağı ve 800 kadar personelin çalışacağı

duyuruldu.

14 yıl önce