|

Problem çocuk anılarını yazdı

Almanya''da henüz çocuk yaşta olduğu halde 60'ın üzerinde suç işleyen ve 1998 yılında Türkiye''ye sınır dışı edilen Muhlis Arı hayatını yazdı.

Cihan
00:00 - 4/10/2013 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 4/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Problem çocuk anılarını yazdı
Problem çocuk anılarını yazdı

Muhlis Arı ''Sie nannten mich Mehmet'' (Bana Mehmet Adını Takmışlardı) başlığını taşıyan kitabını tanıtmak için önümüzdeki hafta başlayacak olan Frankfurt Kitap Fuarı''na katılmak amacıyla Almanya''ya gelmek istiyor.

Ancak hakkında halen tutuklama emri bulunuyor. Muhlis Arı''nın avukatı Burkhard Benecken tutuklama emrinin Muhlis Arı''nın Almanya''da bulunduğu süre içinde geçici olarak kaldırılması talebinde bulundu.

Ancak bunun kararını vermesi gereken Frankfurt Yabancılar Dairesi''nden bir yetkili ise buna karşı çıktı. Yetkili, ''Muhlis Arı''nın tekrar geri gelmesi mağdur ettiği insanların yüzüne bir tokat anlamını taşır. Arı eğer Almanya''ya gelirse kitabını Frankfurt Kitap Fuarı''nda değil hapishanede okuması için elimizden geleni yaparız.'' şeklinde konuştu.

Muhlis Arı 14 yaşına basmadan 60'ın üzerinde suç işlediği için ilk kez çocuk yaşta biri olarak sınır dışı edilmişti. 1998 yılında gerçekleşen sınır dışı olayı uzun süreli bir hukuk mücadelesini getirmişti. 2002 yılında Federal İdare Mahkemesi sınır dışı kararını haksız bulmuş ve Alman medyasının özel bilgileri koruma gerekçesi ile ''Mehmet'' diye andığı Muhlis Arı tekrar Almanya''ya gelmişti. Ancak Arı yine rahat durmamış ve anne-babasından zorla para almaya çalıştığı için yargılanmış ve 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bunun üzerine de Türkiye''ye gitmişti.

Münih''teki Riva Yayınevi tarafından çıkarılan ve 8 Ekim''de piyasaya sürülecek olan kitabında Muhlis Arı dönemin Bavyera İçişleri Bakanı Günter Beckstein''ı suçluyor. Muhlis Arı kitabında, ''Beckstein 14 yaşındaki bir çocuğun hayatını kasıtlı olarak mahvetmiştir. Davranışı iğrenç ve hastalıklıydı.'' şeklinde ifadelere yer veriyor.


11 yıl önce