|

Provokasyona izin vermediler

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:56 - 15/01/2015 Perşembe
Diğer
Gündem
Gündem
RUSYA

Rusya İletişimin Denetlenmesi, Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Federal Servisi (Roskomnadzor) Müslümanların dini duygularını inciten karikatürlerin medyada yayımlanmasına karşı çıktı. Roskomnadzor’a göre bu önerilere uyulmaması “radikallikle mücadele” yasasını ihlal olarak kabul edilecek. Rusya Duma’sındaki Liberal Demokrat Parti grubu da dünyadaki medya kuruluşlarına Müslümanları rencide edici yazı ve karikatür yayımlamamaları için dilekçe yazmaya hazırlanıyor.


KANADA

Kanada’nın resmi yayın kuruluşu CBC de Charlie Hebdo’nun tüm dünyada tartışmalara neden olan karikatürlerini yayınmlamayacaklarını açıkladı. CBC Gazetecilik Standartları ve Uygulamaları Direktörü David Studer, bu  karikatürlerin bir kesim tarafından beğenilse de bir dine mensup insanları rencide ettiğini söyleyerek, “Eğer İslam, peygamberinin resminin çizilmesini yasaklıyorsa, buna da saygı duymak zorundayız. Charlie Hebdo bu konuda provokatif davrandı” dedi.


SENEGAL

Charlie Hebdo’nun son baskısı ile bazı karikatürlere yer veren Liberation gazetesinin satış ve dağıtımı, Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatürler nedeniyle Senegal’de yasaklandı. 

#Rusya
#Charlie Hebdo
#Kanada
#Senegal
#karikatür
9 yıl önce