|

Provokatif Raportör Kati Piri'den Türkiye'ye suçlama

Her platformda Türkiye aleyhine ifadeler kullanan ve uluslararası mecrada gerçeği yansıtmayan iddiaları meşrulaştırmaya kalkışan Avrupa Parlamantosu Türkiye raportörü Kati Piri'den bir skandal daha geldi. Müzakere sürecine işaret eden Piri, tepkili olduklarını ve Türkiye'nin kapıları kapattığını ileri sürdü.

Yeni Şafak
10:12 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:22 - 21/11/2016 Pazartesi
Diğer
AP Türkiye raportörü Kati Piri
AP Türkiye raportörü Kati Piri

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı meşru göstermeye çalışan Cumhuriyet'e yapılan operasyonu kabullenemeyen AB'li yetkililer arasında Türkiye raportörü Kati Piri de var. Türkiye karşıtı algı oluşturan Piri'nin açıklamalarında Türkiye düşmanlığı açıkça kendini gösteriyor. Özellikle Piri'nin son dönemlerde HDP ve Cumhuriyet'e yönelik operasyonlar başta olmak üzere gündeme taşımaya kalkıştığı gerçeği yansıtmayan haberler dikkati çekiyor.



Avrupa Birliği'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete yönelik manipülatif ifadelerinin derecesi gün geçtikçe yükselirken, Hürriyet'e konuşan Kati Piri ise Türkiye'yi suçladı



"Türkiye'nin eylemlerine tepki veriyoruz"

Piri'nin 'müzakereleri geçici dondurma' kararının çıkmasıyla birlikte yaşanacak sürece dair ifadeleri şöyle:


"Geçici dondurma siyasi bir mesajdır ve biz bunun düzeltilmesi için diyaloğa açığız demektir. Ama şu aşamada üyeliği konuşmak ne kadar gerçekçi? Diyalog kanalları açık kalacak. Türkiye'ye kapıyı kapatmıyoruz. Ama Türkiye'nin eylemlerine, bize kapıyı kapatıyor olmasına tepki veriyoruz. Bakın bu da yanlış anlaşılmasın, Türkiye'nin bana kişisel olarak kapıyı kapatmasından bahsetmiyoruz. Parlamentonun görüşü şu; Türkiye son dönemde attığı tüm siyasi adımlarla Avrupa Birliği'ne kapısını kapatıyor."









#Kati Piri
#Avrupa Parlamantosu
#Avrupa Birliği
7 yıl önce