|

Putin 8 gündür kayıp

Hemen hemen her programı medyaya açık olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 Mart’ta İtalya Başbakanı Matteo Renzi’yi Moskova’da kabulünden bu yana halkın karşısına çıkmaması ve Astana’da yapılacak Devlet Başkanları Zirvesi programını iptal etmesi dikkat çekti. Rus basını tarafından ortaya atılan iddialar ise bir hayli ilginç.

Yeni Şafak
12:04 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 13/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir haftadır ortalıkta görünmemesi, Kazak ve Rus yetkililer arasında polemiğe neden oldu. 


Zirveye katılmayacağı açıklandı

Putin’in, Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Belarus ve Kazakistan Devlet Başkanlarının da katılımıyla yarın yapılması planlanan zirveye katılmayacağı dün açıklandı. Kazak yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rus liderin Astana’daki zirveye hasta olduğu gerekçesiyle katılamayacağı iddia edildi. Kazak yetkililer, “Putin’in, sağlık sorunları nedeniyle zirveye katılmayı iptal ettiği görülüyor” açıklamasını yaptı.


Rus basınından akıl almaz iddialar

Rus basını Putin'in kayıp olması ile ilgili akılalmaz iddialar ortaya attı. Hastalandığı ve bu sebeple görünmek istemediği iddia edilirken, bazı kesimler ise, darbe yapıldığını ve yerine henüz birinin bulunamadığını savundu. Bazı haber siteleri ise, botox yaptırdığını ve iyileşmesinin beklendiğini iddia etti. 


Kadınlar günü fotoğrafı da eskiymiş

8 mart dünya Kadınlar Günü'nde kadınları kabul ettiği iddia edildi ancak o görüntülerin de önceki yıllara ait olduğu ortaya çıktı. Putin'in basın sözcüsü, yer alan iddiaları yalanlasa da, Putin'in günlerdir basına görünmemesi akıllarda soru işaretlerini gidermeye yetmedi.

#putin
#putin kayıp mı
#putin 8 gündür yok
9 yıl önce