|

Putin muhalifi medya devi kayıp

İngiltere ikinci bir Litvinenko cinayeti olasılığını konuşuyor. İngiltere'nin büyük medya patronlarından Rus kökenli, Putin muhalifi Leonid Lothetskin, Letonya'da esrarengiz biçimde ortadan kayboldu

Dış Haberler
00:00 - 24/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 02:50 - 24/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Putin muhalifi medya devi kayıp
Putin muhalifi medya devi kayıp

İngiltere'nin önde gelen medya patronlarından Rus kökenli Leonid Rozhetskin esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Polis, sosyetik yaşam biçimiyle ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e olan sert muhalefetiyle bilinen Rozhetskin'in Letonya'daki evinde cinayet bulgularına ulaştı.

Önceki gün Letonya polisi tarafından yapılan açıklamada, mil- yarder medya patronunun bir hafta önce Letonya'nın başkenti Riga'da bulunan 1 milyon Sterlin (yaklaşık 2.5 milyon YTL) değerindeki evinden çıktığı ve bir daha da kendisinden haber alınamadığı belirtildi. Polisin evde yaptığı incelemelerde evin bir köşesinde ve Rozhetskin'e ait otomobilde kan izlerine rastlandığı ifade edildi.

Bunun üzerine Kasım 2006'da Londra'da Polonyum-210 ile zehirlenerek öldürülen eski KGB ajanı Alexander Litvinenko cinayetini işleyenlerin bu olayla da bağlantılı olabileceğini düşünen polis, uluslararası bir inceleme birimi oluşturdu. Medya ve yüksek sosyete toplantıları nedeniyle Londra'ya sık sık gidip gelen Putin karşıtı 41 yaşındaki Rozhetskin'in politik cinayete kurban gitmiş olabileceği ifade ediliyor.



16 yıl önce