|

Putin, Tanrı şiiri ile moral buldu

Cihan
00:00 - 31/03/2009 Salı
Güncelleme: 14:30 - 31/03/2009 Salı
Yeni Şafak
Putin, Tanrı şiiri ile moral buldu
Putin, Tanrı şiiri ile moral buldu

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Tolyatti kentinde bir Ortodoks okulunda, minik öğrencilerin Tanrı şiirini okumasıyla moral buldu. Tolyatti'deki Avto VAZ otomobil fabrikasından yorgun ayrılan Putin'in ruhban okulunu ziyaret etmesi, Rusya'da dine karşı yönelişin bir sembolü olarak görülüyor.

Putin, Tolyatti Ortodoks okuluna ziyareti sürpriz olarak gerçekleşti. Putin okulda öğrencilerin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendi. Putin çocukların üzerlerindeki okul elbiselerine yönelik iltifatta bulunarak, "Bu güzel elbiseleri kim dikti?" diye sordu. Okul müdürü "Kendi imalat yerimiz var, orada hazırlıyoruz. Düğmelerde ülkemizin sembolü iki başlı kartal resimleri var." diye yanıtlayınca Putin, "Şahane" diye gülümsedi.

Daha sonra minik Rus öğrenciler Başbakan'a Tanrı şiirini okudu. Bu şiirden Putin'in duygulandığı gözlerden kaçmadı. Bu şiirli gösteri, daha önce uğradığı Avto VAZ otomobilinde Rusya otomotiv sektörünün yüzde 60 küçüleceği haberiyle moralı bozulan Putin'e moral deposu oldu. Daha sonra burada yapılan ayine de katılan Rusya Başbakan'ı okula 18.yüzyıla ait bir ikonu da hediye etti.

15 yıl önce