|

Putin'in arkasında Abramovich var

Eski ortaklar Boris Berezovky ve Roman Abromovich arasındaki sonu gelmez Rus ruletinde ortaya şok bir iddia atıldı: Rusya Devlet Başkanı Putin aslında Abramovich'in kuklası.

Dış Haberler
00:00 - 30/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 22:58 - 29/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Putin'in arkasında Abramovich var
Putin'in arkasında Abramovich var

Chelsea futbol takımının sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in eski ortağı Boris Berezovsky, Abramovich'in Putin rejiminin gizli lideri olduğunu iddia etti. Abramovich'in Putin'i istediği gibi yönlendirdiğini söyleyen Berezovsky, Rusya'nın asıl başkanının Putin değil Abramovich olduğunu savundu.

Boris Berezovsky'nin açıklaması, serveti 25 milyar sterlini bulan Roman Abramovich'e, kendisini Rus petrol şirketi Sibneft'teki hisselerini satmaya zorlama suçlamasıyla açtığı davanın ardından geldi. Daha önce kendisini tehdit ettiği için Abramovich hakkında 4 milyar dolarlık dava açan Berezovsky, yakın arkadaşı Arkady Patarkatsishili'nin de yine Abramovich tarafından öldürtüldüğünü ileri sürmüştü.


ABRAMOVİCH PUTİN'İ KOLLUYOR

Eski dostlar Abramovich'le Berezovsky'-nin arasına Putin'in başkan olmasıyla birlikte kara kedi girmişti. Rusya Parlementosu'nda istifa eden Berezovsky sahibi olduğu ORT televizyon kanalında Putin'i Kursk felaketi nedeniyle suçlamıştı. Arkasından, Abramovich'in Putin'i kollamak için Berezovsky'ye göz dağı vermek adına yakın dostu Patarkatsishili'nin öldürttüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

16 yıl önce