|

PYD muhalif Kürtleri sindiriyor

Terör örgütü PYD, hakim olduğu bölgelerde Esed karşıtı Kürtlere yönelik baskılarını arttırdı. Esed ordusundan ayrılan 1'i tuğgeneral, 3'ü albay 8 Kürt subay, PYD'liler tarafından tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 01:32 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Suriye'de direnişin başlamasından itibaren Esed rejiminin yanında yeralan PYD, hakim olduğu bölgelerde Esed karşıtı Kürtlere yönelik baskılarını sürdürüyor. 2011 yılından beri Esed ordusunun Suriye halkına yönelik katliamına karşı çıkarak ordudan ayrılan 1'i tuğgeneral, 3'ü albay 8 subay PYD tarafından Kamışlı'da tutuklandı. Subayların Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'ye yakın isimler oldukları öğrenildi.



'ENCÜMENE LEŞKERİYA KÜRDİ' ÜYELERİ


Kürt muhaliflere yönelik 2014 yılında başlayan tutuklama sürecinden bugüne kadar PYD tarafından gözaltına alınan üst düzey subayların Barzani'ye yakınlığıyla bilinen isimler olduğu kaydedildi. PYD-YPG karşıtı tutumlarıyla da tanınan bu isimler devrim sürecinde 'Encümene Leşkeriya Kurdi' isimli bir oluşum kurarak Esed karşıtı Suriyeli muhaliflerin safında savaş verdi. Kobani, Afrin ve Kamışlı bölgelerinde tutuklanan Kürt subaylardan haber alınamazken, subayların aileleri, tutuklamaların El Muhaberat-PYD işbirliği ve Esed'in talimatı ile gerçekleştiğini belirtiyor. Kamışlı'da bir hapishanede tutuldukları kaydedilen subayların isimleri ve rütbeleri şöyle: Tuğgeneral Muhammed Ali Khalil, Albay Muhammed Haitham İbrahim, Albay Hasan Owusu, Albay Muhammed Keli Hayr, Üstegmen Shawki Osman, Binbaşı Behzad Naso, Yüzbaşı Hüseyin Bekir, Üsteğmen Adnan Dışki.


Esed'in emriyle PYD tarafından tutuklanan isimler arasındaki Kürt binbaşı Behzad Naso, 2007 yılında Kürtleri temsilen milletvekili adayı olarak gösterilmişti.



AİLELERİ ENDİŞELİ


Tutuklu subayların aileleri, PYD-YPG'nin kendisi gibi düşünmeyen her Kürt'ü çeşitli yöntemlerle safdışı ettiğini ve şu an yakınlarının Esed tarafına teslim edilmiş olma endişesi taşıdıklarını söylüyor. 8 Kürt subayın özerk yönetime karşı oldukları ve Arap, Türkmen ve tüm Suriye'yi oluşturan farklılıklarla Kürtlerin birarada direnişe destek verilmesini savundukları biliniyor.  YILMAZ BİLGEN


#Esed karşıtı Kürtler
#pyd
#pkk
#Esed
8 yıl önce