|

PYD’den kaçan IŞiD’e sığınıyor

Terör örgütü PYD işgal ettiği yerlerde IŞİD’i bile geride bırakan katliamlara girişince kitlesel göç başladı. Haseke’de PYD’nin yağma ve infazından korkan halk IŞİD’in hakim olduğu bölgelere akın etmeye başladı. Yerel kaynaklar 30 bin kişinin Deyr ez Zor'a doğru yola çıktığını belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 27/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

IŞİD'in ele geçirdiği topraklarda yaşayan bulunun onbinlerce Suriyeli, YPG'nin bu yerleşim yerlerine yaklaşmaları üzerine, IŞİD'in elinde tuttuğu daha iç şehirlere göç etti. Haseke kırsalının güneyinde bulunan ve IŞİD'in elinde olan bu bölgede yaşayan yaklaşık 30 bin kişi, Deyr ez Zur bölgesine doğru yola çıktı. YPG'nin kendi bölgelerine doğru ilerlemesi ve ele geçirdiği yerleşim yerlerinde tutuklamalar, yağmalar, sürgünler ve intikam infazları gerçekleştirdiğini gören Suriyeliler, IŞİD'e mecbur kalma pahasına iç bölgelere gitme kararı aldı.



12 yaşındaki çocuğa infaz


Eş-Şahadi kasabasını ele geçirmek için süren YPG ve IŞİD çatışmalarında iki ateş arasında kalan bölge sakinlerinin çoğunun IŞİD kontrolündeki bölgeleri seçtiği öğrenildi. YPG'nin, ele geçirdiği köylerden birinde, aralarında 12 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 5 sivili IŞİD sempatizanı oldukları gerekçesiyle infaz etmesi, bölgedeki diğer yerleşim yerlerinde korkuya sebep oldu.


#ışid
#pyd
#Deyr ez Zur bölgesi
8 yıl önce