|

Rasmussen taahhütler için Ankara'ya güvence verdi

Genel Sekreterlik görevinde düzenlediği ilk basın toplantısında önceliklerini anlatan Rasmussen, ilk olarak Ankara'ya mesaj verdi

Aa
00:00 - 4/08/2009 Salı
Güncelleme: 03:24 - 4/08/2009 Salı
Yeni Şafak
Rasmussen taahhütler için Ankara'ya güvence verdi
Rasmussen taahhütler için Ankara'ya güvence verdi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, görevine atanması öncesinde Türkiye'ye verdiği taahhütleri yerine getirmeyi umduğunu söyledi. Genel Sekreterlik görevinde düzenlediği ilk basın toplantısında önceliklerini anlatan Rasmussen, 3-4 Nisandaki Strasbourg-Kehl zirvesinde Türkiye ile vardığı anlaşmanın hatırlatılması üzerine, "Evet, Türkiye ile ortak anlayışa varmıştık. Bunları yerine getirebileceğimize güve-nim tam. Bu sadece benim kararımla olmayacak. Elimden geleni yapacağım. Bu konuda ittifak üyelerinin desteğine güveniyorum" dedi.

Rasmussen, AB-NATO işbirliğinin önündeki engellerin kaldırılmasını "öncelikleri" arasında sayarken, Fransa'nın NATO'nun askeri kanadına yeniden dönüşünün bunu kolaylaştırdığını söyledi. Genel Sekreter Rasmussen, "AB-NATO işbirliğinin geliştirilmesinde başka engeller de var. Bunları ortadan kaldırmanın zorluğunu biliyorum. Fakat görevimde ilk olarak Türkiye ve Yunanistan'a yapacağım ziyaretlerde tartışacağım temel konu bu olacak. Sorunu çözmek için kişisel inisiyatif kullanarak, AB içindeki dostlarımla görüşeceğim" diye konuştu.

15 yıl önce