|

Referanduma kan bulaştı

İngiltere’nin AB’de kalması için kampanya yürüten İşçi Partili milletvekili Jo Cox, seçim bölgesinde aşırı sağçı bir kişi tarafından silahla öldürüldü. Saldırının ardından kampanyalara ara verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 00:54 - 17/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

İngiltere'de ülkesinin AB üyesi olarak kalması için kampanya yürüten İşçi Partili milletvekili Jo Cox uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cox, 23 Haziran'da yapılacak AB referandumunda İngiltere'nin birlik içinde kalması için yürüttüğü kampanya için seçim bölgesi Birstall Yorkshire'da gitti. Cox, refarandum çalışmalarını sürdüdüğü sırada silahli bir kişinin saldırısına uğradı. 41 yaşında ve 2 çocuk annesi milletvekili, hava ambulansıyla Leeds'te bir sağlık kuruluşuna götürüldü. Cox, hastanede hayatını kaybetti. Saldırıyla ilgili 52 yaşında bir erkeğin gözaltına alındığı açıklandı. Bir görgü tanığı ifadesine göre, 65-70 yaşlarında bir erkek saldırı anında “Önce Britanya” diye bağırarak iki el ateş ettiğini belirtti. “Önce Britanya”, ülkede göçmen ve sığınmacılara karşı görüş ve eylemleriyle gündeme gelen aşırı sağcı bir grubun da adı. Grup, İngiltere'nin AB'den ayrılması için kampanya yürütüyor.



MÜLTECİ DOSTUYDU


Suriye krizine gösterdiği yakın ilgi ile tanınan Cox, İngiltere'nin daha fazla Suriyeli sığınmacı kabul etmesi için kampanya yapıyordu. Saldırının ardından bir çok parti ve grup referandum kampanyasını bir süre askıya aldığını duyurdu.


#Jo Cox
#İngiltere
#Referandum
8 yıl önce