|

Rehine krizi kanlı bitti

Yunan hapishanesindeyken gördüğü işkenceleri protesto etmek için otobüs kaçıran Arnavut gencin eylemi kanlı bitti. Otobüsü rehinelerle birlikte Arnavutluk'a kaçıran genç, Arnavut polisinin dünkü operasyonu sonucu hayatını kaybetti.

.
00:00 - 30/05/1999 Sunday
Güncelleme: 18:26 - 25/11/2013 Monday
Yeni Şafak
Rehine krizi kanlı bitti
Rehine krizi kanlı bitti

Atina- Yunanistan'da hapishanedeyken kendisine yapılan işkenceleri protesto etmek için isyan eden, Atina yönetiminden intikam almak için bir otobüsü kaçıran Arnavut'un eylemi kanlı bitti. Selanik kentinde önceki gün bir otobüsü 17 rehineyle birlikte kaçıran Arnavut, rehinelerin 8'ini serbest bıraktıktan sonra 9 rehineyle Arnavutluk'a geçmişti. Arnavutluk polisi dün yaptığı operasyonla rehineleri kurtardı. Operasyon sırasında otobüsü kaçıran Arnavut öldürülürken bir rehine de hayatını kaybetti. Adının Anton Flamur Pisli olduğu açıklanan 25 yaşındaki Arnavut göçmen işçi, önceki gün saat 18.00 sıralarında Selanik kenti yakınlarında içinde 17 kişi bulunan bir yolcu otobüsünü kaçırmıştı. Anton, eyleminin başlangıcında rehinelere karşılık 50 milyon drahmi (60 milyar TL) para, 3 Kalaşnikof silah ve kendisine hapisteyken işkence yapan Yunan polis memurunu istedi. Yapılan pazarlıklar sonucunda Flamur'a 50 milyon drahmi ödendi. Ancak Flamur rehinelerin sadece 8'ini serbest bıraktı ve 9 rehineyle birlikte sınırdan Arnavutluk'a geçti.

İşkenceci polisi istedi

Rehineleri Arnavut sınırını geçtikten sonra serbest bırakacağını belirten Arnavut genci, isteğinin yerine getirilmemesi halinde, elindeki el bombasını patlatacağı tehdidinde bulundu. Radyolara canlı bağlantı ile katılan Arnavut genci, tek isteğinin hapiste kendisine çok kötü işkenceler yapan Yunan polis memurundan intikam almak olduğunu söylemişti. Anton, basına yaptığı açıklamada, rehineleri öldürmek niyetinde olmadığını belirtmişti. Arnavut polisinin düzenlediği operasyonun ayrıntıları ve ölen rehinenin gerçek kimliği konusunda açıklama yapılmadı.


25 years ago