|

Robert'in listesi

Dünya basını 16 Afgan'ı öldüren ABD'li asker Robert Bales'le ilgili binlerce haber yaptı ancak kurbanların kim olduğuyla ilgili hiçbir şey yazmadı

00:00 - 21/03/2012 الأربعاء
Güncelleme: 03:14 - 21/03/2012 الأربعاء
Yeni Şafak
Robert'in  listesi
Robert'in listesi

Afganistan'da Taliban'ın kalesi olarak bilinen Kandahar'da ABD'li çavuş Robert Bales gece yarısı görev yaptığı üssünden ayrılarak, bir köyde 9'u çocuk, 3'ü kadın 16 kişiyi makineli tüfekle taradı. Bununla yetinmeyen katliamcı asker, bazı cesetleri bir araya toplayarak yaktı.

Katliamı örtmek adına Batı basınında aklama haberleri yer aldı. Irak'ta başından yaralanan Bales'in Afganistan'da cepheye gönderildiği, bu nedenle cinnet getirerek köylüleri öldürdüğü yazılmaya başlandı.

BiR CANiDEN KAHRAMAN ÜRETMEK

Askere gitmeden önce Ohiolu bir çifti 600 bin dolar dolandırdığı da ortaya çıkan Bales'in son katliamla ilgili çok az şey hatırladığı öne sürüldü. Batı medyası, bir katilden kahraman üretmeye çalışırken, katledilen Afgan sivillerinin adını yazmak kimsenin aklına gelmedi! İşte o kurbanların isimleri: Muhammed Vezir'in çocukları Masuma, Feride, Palveşa, Nebiye, Esmatullah ve Feyzullah ile Muhammed Davud, Muhammed Cuma, Nazar Muhammed, Payendo, Rabina, Şatarina, Zehra, Nazya, Muhammed Essa ve Ekber Muhammed.



٪d سنوات قبل