|

Romanya Başbakan'ı istifa etti

Dün Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir gece kulübünde çıkan ve 32 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangın sonrası Romanya Başbakanı Victor Ponta istifa etti.

Yeni Şafak
12:22 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:30 - 4/11/2015 Çarşamba

Romanya Başbakanı Victor Ponta, başkent Bükreş'te bir gece kulübünde cumartesi günü sabaha karşı çıkan yangınla ilgili protestoların ardından istifa etti.



Ponta, yaptığı açıklamada, "İstifamı sunuyorum. Ben ve dolayısıyla hükümetim görevi bırakıyoruz" ifadesini kullandı.



Yaklaşık 20 bin Bükreşli, salı akşamı düzenlenen protestoda, Başbakan Ponta, İçişleri Bakanı Gabriel Oprea ve gece kulübünün bulunduğu bölgenin belediye başkanının istifasını talep etmişti.




32 kişi ölmüştü


Romanya'nın başkenti Bükreş'teki gece kulübünde cumartesi günü sabaha karşı çıkan yangında ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi.



Yetkililer, yangında ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan 4 kişinin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığını açıkladı.



Bu arada yangından insanları kurtarmaya çalışırken yaşamını yitiren 36 yaşındaki Claudiu Petre'nin cenazesi, St. Dumitru Kilisesi'nde yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.



Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, törende halk tarafından kahraman ilan edilen Petre'nin "cesareti ve fedakarlığıyla" her zaman anımsanacağını söyledi.



Yangından bir kadını kurtaran Petre, başkalarına yardımcı olabilmek için alevlerin arasına daldığında yaşamını yitirmişti.



Gece kulübünün üç sahibi gözaltına alındı.



Bükreş'teki bir binanın zemin katında bulunan Colectiv Kulübü'nde, "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun albüm tanıtımı sırasında yangın çıkmıştı. Yangında çoğu genç yaklaşık 180 kişi de yaralanmıştı. Yetkililer, salonda tek bir çıkış bulunması nedeniyle izleyiciler arasında izdiham çıktığını kaydetmişti.



#gece kulübü
#yangın
#Romanya
#Victor Ponta
8 yıl önce