|

Romanya çalışacak işçi arıyor

Romanya'nın Avrupa Birliğine dahil olmasıyla, AB ülkelerine daha iyi ve paralı bir iş bulmak için göç etmesinden dolayı Romanya'da işçi krizi yaşanıyor.

Cihan
00:00 - 1/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 18:19 - 1/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Romanya çalışacak işçi arıyor
Romanya çalışacak işçi arıyor

Romanya Göçmen Ofisi'nden (ORİ) yapılan duyuruda, yabancı işçi getirmenin Romanya işçi krizini geçici olarak çözebileceği belirtildi.

Şirket patronlarının daha fazla işçi için çalışma izni istediklerini belirten Romanya Göçmen Ofisi basın sözcüsü Mihaela Martescu, "yabancı işçi getirmenin çabuk ve geçici bir çözüm olduğunu" dile getirdi. Mihaela Martescu ayrıca, "Bu yıl 12 bin kişilik çalışma izni vereceklerini, bunun geçen seneye göre iki kat daha fazla olduğunu belirterek, görüştüğü şirket patronlarının, yabancı işçi getirmenin tek çözüm olduğu düşüncesinde olduklarını" ifade etti.

Dışarda çalışan yaklaşık 2 milyon Romen işçinin, Romanya'da ortaya çıkan krizi giderebileceğine değinen Çalışma Bakanı Paul Pacuraru, "Dışarda olan işçi gücümüzü tekrar kazanmamız gerekir, çünkü buna ihtiyacımız var" dedi.

Romanya Göçmen Ofisi kayıtlarına göre, en fazla yabancı işçi Türkiye, Moldova Cumhuriyeti ve Çin'den geldikleri belirtildi.

17 yıl önce