|

Rumların Akdeniz'deki doğalgaz için boru hattı çalışmaları başladı

Cihan
00:00 - 11/03/2012 Pazar
Güncelleme: 14:21 - 11/03/2012 Pazar
Yeni Şafak
Rumların Akdeniz'deki doğalgaz için boru hattı çal
Rumların Akdeniz'deki doğalgaz için boru hattı çal

Güney Kıbrıs'ta, Noble Energy isimli Amerikan şirketi tarafından sondaj yapılan 12. parseli Vasiliko'yla birleştirecek 160 deniz mili uzunluğundaki denizaltı boru hattı güzergahını belirleme çalışmalarının “Odin Finder” isimli araştırma gemisi aracılığıyla başlatıldığı bildirildi. Rum Politis gazetesi, Noble Energy şirketinin doğalgazı karaya taşımak için denizaltı boru hattı inşaatını projelendirmek amacıyla 12. parselden Vasiliko'ya kadar derinlik ölçüm prosedürünü başlattığını yazdı.

Noble'ın bu amaç için İtalyan bandıralı “Odin Finder” isimli araştırma gemisini kiraladığı, geminin bu dönem MEB'de araştırmalar yaptığı belirtildi. Gazete, ilgili araştırma izni talep yazısının Noble Energy'nin Güney Kıbrıs'taki müdürü John Tomich tarafından Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Andoniadu'ya 26 Şubat'ta verildiğini, Odin Finder'in de araştırmalarına şubat ayında başladığını kaydetti.

Öte yandan gazeteye göre İtalyan bandıralı geminin sahip olduğu imkânlar ile doğalgaz boru hattının geçeceği en uygun güzergahın belirlenebilmesi amacıyla 12. parselden Vasiliko'ya kadarki deniz zemininin haritası çıkartılacak.

12 yıl önce