|

Rus füzeleri sivilleri vurdu: 22 ölü 100 yaralı

Rusya, Ukrayna’daki sivil yerleşimleri vurmaya devam ediyor. Ülkenin batısındaki Vinnytsia şehri son hedef oldu. Dün Vinnytsia şehir merkezine Karadeniz’deki bir Rus denizaltısından 3 Kalibr seyir füzesi atıldı. Kalabalık bir iş merkezinin de vurulduğu saldırıda 3’ü çocuk en az 22 sivil can verdi. Saldırıda 100’den fazla kişi de yaralandı.

00:00 - 15/07/2022 Cuma
Güncelleme: 23:25 - 14/07/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Rusya, Ukrayna’da sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.
Rusya, Ukrayna’da sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.

Rus ordusunun Ukrayna’nın Vinnytsia kentindeki bir iş merkezine gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 3’ü çocuk olmak üzere 22 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Rusya, Ukrayna’da sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.


Rus ordusu bu kez Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurdu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko, saldırının, Rus ordusuna ait Karadeniz’deki bir denizaltıdan fırlatılan 3 Kalibr seyir füzesi ile gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırı sonucu kent merkezinde 55 binanın hasar gördüğü bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda saldırıya tepki göstererek, “Bu açıkça terör eylemi değil de nedir?” ifadesini kullandı.


#Rusya
#Ukrayna
#Volodimir Zelenski
#n Vinnytsia
#ı Kyrylo Tymoshenko
2 yıl önce