|

Rus gazeteci Maksim Borodin öldü

Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde yaşayan ve daha çok Suriye ile alakalı yaptığı haberlerle bilinen Rus gazeteci Maksim Borodin pencereden düşerek hayatını kaybetti. Borodin 7 Şubat'ta Suriye'nin doğusunda ABD ordusu tarafından öldürülen Rus paralı askerlerinin haberini yayınlamıştı.

Yeni Şafak
20:01 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:06 - 16/04/2018 Pazartesi
IHA
Rus gazeteci Maksim Borodin öldü
Rus gazeteci Maksim Borodin öldü

Rusya’nın Yekaterinburg şehrinde yaşayan gazeteci Maksim Borodin iki gün önce beşinci kattaki dairesinin penceresinden düşüp komaya girmişti.

Suriye meselesi ile alakalı yaptığı haberlerle tanınan ve kamuoyu üzerinde belirleyici etkisi olan gazetecinin bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Polis yaşan olayın arkasında bir suçlu olmadığını belirtse de Borodin’in Rus meslektaşları olayın cinayet olabileceğini iddia ediyor.

Borodin ne yazmıştı?

Gazeteci son haftalarda "Wagner Grubu" diye anılan ve Suriye'de 7 Şubat günü ABD güçleriyle girişilen bir çatışmada öldükleri öylenen Rus paralı askerleriyle ilgili haberler yapıyordu.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Dışişleri Bakanı adayı olarak açıklanan Mike Pompeo, Deyrizor bölgesindeki çatışmada 200 civarında Rus paralı askerinin öldüğünü söylemişti.

Rusya bu olayda onlarca Rus paralı askerinin öldüğünü haftalar sonra kabul etti ancak bunların "asker" veya düzenli bir güç olmadığını özellikle vurguladı.

#Maksim Borodin
#Wagner Grup
#Gazeteci
#Rusya
6 yıl önce