|

Rus milyardere yakalama kararı

Rusya'da mahkeme, eski petrol zenginlerinden iş adamı Mihail Hodorkovski hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yeni Şafak
12:20 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:23 - 23/12/2015 Çarşamba
Reuters

Rusya Devlet Başkanı Putin'e muhalif olmasıyla bilinen iş adamı Mihail Hodorkovski hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Khodorkovsky 2004 yılında Rusya'nın en zengin adamıydı.



Rusya'nın ünlü iş adamı Mikhail Hodorkovski hakkında vergi kaçırma suçlamasından yakalama kararı çıkarıldı. 2004 yılında 15 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın en zengin adamı olan Hodorkovski petrol ticaretiyle uğraşıyor. Hodorkovski için uluslararası yakalama kararı da çıkarıldı.



Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi, muhalif iş adamı Mihail Hodorkovski'ye ait olduğu tahmin edilen şirketlerde denetim başlatmıştı.



Soruşturma Komitesi Basın Sözcüsü Vladimir Markin, İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle birlikte Hodorkovski'nin kontrolünde olduğu tahmin edilen şirketlerin yöneticilerinin ev ve iş yerlerinde aramalar gerçekleştirildiğini bildirdi. Markin, aramaların kara para aklanması şüphesi üzerine yapıldığını kaydetti. Bir zamanlar Rusya'nın en zenginleri arasında bulunan Hodorkovski, vergi kaçakçılığı suçundan 10 yıl hapis yatmıştı. Hodorkovski, Putin yönetimine karşı olduğu için tutuklandığını öne sürmüştü. 2013'te serbest bırakılan iş adamı ülkeyi terk etmişti.







#Mihail Hodorkovski​
#rusya
#rus milyarder
8 yıl önce