|

Ruslar'a aman yok

Çeçenler yine tarih yazıyor. Urus Martan'da bir Çeçen savaşçı, kendisini yakalamaya gelen özel eğitilmiş 8 Rus askerini öldürdü.

.
00:00 - 3/07/2000 Pazartesi
Güncelleme: 16:11 - 23/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ruslar'a aman yok
Ruslar'a aman yok

Çeçen mücahitler, Ruslar karşısında yine tarih yazıyor. Cuma günü Urus Martan'da saklanan bir Çeçen mücahit, kendisini yakalamaya gelen 8 özel eğitilmiş Rus askerini öldürdü. Çeçenistan'ın dört bir yanında savaş sürerken, Çeçen komutan Arbi Barayev yönetimindeki 12 mücahid, önceki gün Grozni yakınlarında, bir Rus birliği ile girdiği şiddetli çatışmada 4 Rus askerini öldürdü. Ayrıca Argun'a bağlı Zalka yakınlarında, Rus askerleri ile girdikleri çatışmada, hiçbir kayıp vermeyen Çeçenler 12 Rus askerini öldürdü.

Çatışmada Ruslar'dan kalan bir çok ağır silahlara da el konuldu. Her gün Çeçenler tarafında öldürülen Rus asekrlerinin sayısını az gösteren Rus medyası, önceki gün Avturi'de verdikleri 11 ölü ve 18 yaralı haberini çarpıtmadan verdi. Çeçenler'e karşı kara haraketında başarısız olan Rus ordusu, hala ülkenin güneybatısındaki Kara Dağlar'ı top ve hava saldırısına tutuyor.

24 yıl önce