|

Rüşvet alırken yakalanan Rumen bakan istifa etti

Romanya yeni bir rüşvet skandalı ile çalkalanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Decebal Traian Remeş, bir işadamından 15 bin euro rüşvet alırken kameralara yakalandı.

Cihan
00:00 - 13/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 22:01 - 12/10/2007 Cuma
Yeni Şafak
Rüşvet alırken yakalanan Rumen bakan istifa etti
Rüşvet alırken yakalanan Rumen bakan istifa etti

Romanya yeni bir rüşvet skandalı ile çalkalanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Decebal Traian Remeş, bir işadamından 15 bin euro rüşvet alırken kameralara yakalandı. Devletin resmi televizyon kanalı TVR1'de yayınlanan bakanın rüşvet görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Bakan Remeş, gelen baskılar üzerine dün görevinden istifa etti.

CAFEDE BULUŞTULAR

Edinilen bilgilere gore, Tarım Bakanı Remeş ile eski Tarım Bakanı Ioan Mureşan birlikte bir kafetaryada görüntülendi. Buluşmanın ardından anlaşma sağlandıktan sonra işadamı, içinde 15 bin euro olduğunu belirtiği bir zarfı uzatıyor. Daha sonra zarfı alan eski Tarım Bakanı tekrar kafeteryaya dönüyor ve işadamının işini halletmesi için Tarım Bakanı Remeş'e veriyor. Rüşvet trafiği Romanya Yolsuzlukla Mücadele Dairesi uzmanları tarafından gizli kamera ile tespit ediliyor. Diğer yandan örüntüler ilk defa önceki akşam ülkenin resmi televizyon kanalı (TVR1) kanalının ana haber bülteninde 'flaş haber' anonsu ile yayınlandı. Ülkenin gündemine bomba gibi düşen haber iki gün önce diğer önemli televizyon kanallarında ilk haber olarak veriliyor. Gelen yoğun baskılar üzerine Başbakan Calin Popescu Tariceanu Bakan Remeş'in görevinden istifa etmesini istedi. Bakanın soruşturması devam ediyor.

17 yıl önce