|

Rüşvete zam yapınca yakalandı

Romanya'da bir hakim, rüşvet pazarlığında istediği rakamı artırınca, rüşvet teklif eden kişi tarafından savcılığa şikayet edildi.

Cihan
00:00 - 10/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 15:38 - 10/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Rüşvete zam yapınca yakalandı
Rüşvete zam yapınca yakalandı

Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA) savcıları tarafından sorgulanan Hakim Bogdan Diaconescu tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ülkenin güney batısındaki Dolj ili hakimi Bogdan Diaconescu, davası süren 3 sanıkla ilgili 'daha az mahkumiyet kararı vermesi' için rüşvet teklifiyle karşılaştı. Edinilen bilgilere göre, sanıkla başta 18 bin Euro'ya anlaşan Diconescu, dosyayı inceledikten sonra istediği rüşveti 45 bin Euro'ya çıkardı. Hakimin bu tavrına kızan karşılıksız çek vermekten tutuklu Sergiu Stanagoi, hakim Diaconescu'yu DNA savcılarına şikayet etti. Bunun üzerine harekete geçen DNA savcıları, soruşturmayı genişleterek Dolj mahkemesi hakimleri Bogdan Diaconescu ve Laurentiu Anghel ile iki avukatı gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılar 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla tutuklanarak Craiova cezaevine konuldu.

Dolj mahkemesinde görevli hakimler Bogdan Diaconescu ve Laurentiu Anghel'in, suçluları hapisten çıkarma, sanıkların cezalarını hafifletme ve bu maksatla rüşvet almak suçlamalarıyla birçok kez karşı karşıya kaldıkları öğrenildi.

14 yıl önce