|

Rusya: Bombalama iddiası yalan

Gürcistan'ın, Rus uçaklarının Tiflis yakınlarında bir köye bomba attığını iddia etmesi üzerine, Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı, ülkesine ait hiçbir savaş uçağının Gürcistan hava sahasına girmediğini açıladı.

Moskova
00:00 - 7/08/2007 Salı
Güncelleme: 13:52 - 7/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Rusya: Bombalama iddiası yalan
Rusya: Bombalama iddiası yalan

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının Gürcistan'ın Tsitelubani köyüne 700 kilo ağırlığında bomba attığını fakat, bombanın patlamadığın iddia etti.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait iki savaş uçağının pazartesi akşam saatlerinde, Gürcistan hava sahasına girerek, Tsitelubani köyüne (Tiflis'in 65 kilometre kuzey-batısı) bomba attıklarını illeri sürdü.

Utiaşvili, "İki Rus savaş uçağı pazartesi akşam saatlerinde Rusya'dan kalkarak, Gürcistan hava sahasına girdi ve 700 kilo ağırlığındaki bombayı Tsitelubani köyüne attılar. İyi ki, bomba patlamadı. Bu bir facia olurdu." dedi.

Gürcistan İçişleri Bakanı Vano Merabişvili ise olayı Gürcistan'a karşı yapılan saldırgan bir hareket olarak değerlendirdi. Merabişvili, "Bizim radarlar bu uçakların nasıl Rusya'dan kalktıklarını ve sonra geri gittiklerini tespit etti. Bu olayı ben başka bir ülkenin topraklarımıza saldırgan hareketi olarak değerlendiriyorum." açıklamasını yaptı.

Bu arada Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının Gürcistan hava sahasını ihlal ettiği ve bir köye bomba bıraktığı şeklindeki Tiflis'in iddiasını yalanladı. Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Albay Aleksandr Dobışevskiy "Rus uçakları ne pazartesi akşamı , ne de salı sabahı Tsitelubani köyü yakınlarında hiçbir uçuş yapmadılar. Aynı şekilde Rus uçakları Gürcistan hava sahasını ihlal etmedi." dedi.

Bomba atıldığı iddia edilen bölgede olayı araştırmak için özel bir komisyon görev yapıyor. Komisyonda AGİT yetkilileri ve Gürcü-Osiyet bölgesinde bulunan çeşitli ülkelerin barış gücü yetkililerinden bir grup uzman bulunuyor.

17 yıl önce